Про це пишуть Українські Новини.

"Саме "молода команда" колишнього мера Києва, частина якої тепер живе і працює у Москві, зокрема його заступник Денис Бас, зять Сергій Янчуков, а також інші, хто залишається в Україні та продовжує свій вплив на міську владу під керівництвом Кличка, зацікавлена в уникненні відповідальності". Про це заявили адвокати компанії "Київ-Термінал", котра зазнала збитків через скасування реконструкції Харківської площі у місті Києві.

Також адвокати підкреслили роль декількох блогерів у цій справі. "Саме за інтереси осіб, винних у зриві реконструкції, небезкорисливо переживають глєби-аронці-іванови. Гроші, за які вони переживають – це не публічні фінанси, а це ті, які вони отримують із Москви" - заявили адвокати під час чергового судового засідання.

Крім того, як з’ясувалося під час слухань у Північному апеляційному господарському суді, громадянин Великобританії та власник компанії "Київ-Термінал" Тамаз Сомхішвілі є інвестором грузинського авіаційного підприємства ТАМ Менеджмент, яке є партнером державного концерну "Укроборонпром" і разом з "Укроборонпромом" конкурує проти аналогічних підприємств держави-агресора.

Тим часом справа Сомхішвілі потрапила на обкладинку британського The Legal Diary Едварда Феннелла.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

В публікації зокрема цитується партнер лондонської фірми Англійська Zaiwalla & Co Лі Крестол: "Дивно, що в Україні, країні, яка отримала таку беззастережну підтримку Сполученого Королівства у своїй нинішній боротьбі, британський громадянин та інвестор став об’єктом атаки, метою якої є не допустити справедливого розгляду судової справи та фактично експропріювати його інвестиції без жодної компенсації. Занепокоює не лише те, що українська влада нічого не зробила для захисту прав пана Сомхішвілі, але й те, що представники української політичної еліти та чиновники можуть стояти за атакою на нього. Правова система Великобританії користується всесвітньою репутацією, про що часто заявляє Президент України, і тепер пан Сомхішвілі покладатиметься на британське правосуддя, щоб захистити свої права та притягнути до відповідальності тих, хто стоїть за нападом".

The Legal Diary є оглядом найважливіших та найцікавіших юридичних справ з усього світу.

Автором є Едвард Феннелл (Edward Fennell), журналіст газети Таймс, котрий протягом багатьох років висвітлює правові питання.

Нагадаємо, реконструкція цієї площі в столиці мала відбутись ще до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Конкурс на її реконструкцію виграла компанія "Київ-Термінал", що належить громадянину Великобританії Тамазу Сомхішвілі. Проте міська влада згодом скасувала реконструкцію і не відшкодувала інвестору витрачені на проєкт кошти. Витрати інвестора оцінив незалежний міжнародний оцінювач Бейкер Тілі. Наразі ця суперечка розглядається у Північному апеляційному господарському суді.