Після нападу на воїнів легендарного військового підрозділу, запорізькі кримінальники намагаються при підтримці міської влади легалізувати свій статус через культурно-спортивні об’єднання та формування.

Про це пише Антикор. Наразі ОЗУ "Тайсони" намагаються відбілити криваво-чорну репутацію через Федерацію боксу України.

Знай.ua писав, що Запоріжжя ще не забуло про стрілянину, коли члени організованого злочинного угрупування "Тайсон" здійснили напад на бійців в/ч 3057 - легендарного полку "Азов", як лідер ОЗУ Ілля Суворов на прізвисько "Тайсон" примудрився не лише повернутися до міста, а й винирнути з дна суспільства на поверхню.

Ще не вщух скандал навколо проросійського екс-президента Федерації Прудіуса, як сили набирає скандал новий - з призначенням президентом Запорізької обласної федерації боксу України довіреної особи “Тайсона”-Суворова Максима Денщіка - чинного директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради. У свою чергу підконтрольний ОЗУ кілерів Денщік одразу після призначення взявся відбілювати та медійно розкручувати лідера найнебезпечнішої ОЗУ регіону Іллю “Тайсона” Суворова.

Нині регулярним спонсором спортивних змагань у Запоріжжі стала громадська організація “Сила в Україні”, через яку відмиваються брудні кошти з продажу контрабандного спирту та цигарок, та керівником якої значиться сам “Тайсон”-Суворов.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Для завершення портрету Максима Денщіка читачеві слід розуміти, що саме ця особа є передаточним ланцюгом між владою Запоріжжя та злочинним угрупованням “Тайсона”. Екс-правоохоронець Денщік, якого було звільнено за зв’язки з криміналітетом і "кришування злочинних схем зі служби у лавах Нацполіції, ще будучи силовиком, брав безпосередню участь у злочинній діяльності ОЗУ “Тайсони”. Юрист за фахом, він не лише менеджерив процеси потрапляння контрафактної продукції та курував процеси її збуту у торгівельних точках міста та регіону, та ще й забезпечував відносну безпеку лідерам злочинного угруповання, вирішуючи питання не притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Після звільнення з поліції Денщік продовжив брати участь у тих самих злочинних процесах вже у новій якості - чиновника Запорізького виконкому. Наразі саме Денщік відповідає за економічну складову схеми збуту контрафактної тютюнової та алкогольної продукції, особисто розподіляє обсяги ринку збуту, контролює поставки контрабанди та фальсифікату на ринок, а також бере участь у зборі незаконного прибутку ОЗУ.

Під контролем Денщіка лише у місті Запоріжжя на цей час функціонує 130 торгівельних точок, які займаються збутом контрафакту для збагачення найбільшої та найкривавішої банди всієї області.

Ринок контрафакту у місті постійно розширюється, оскільки Денщік, як ефективний менеджер банди, зацікавлений у розростанні злочинної мережи. Нові точки збуту заборонених законом товарів посадовець-кримінальник підбирає майже щодня, схиляючи власників до співпраці з ОЗУ жорстокими методами буремних 90-х - погрозами розправи та знищення торгівельних точок.

По завданню ОЗУ “Тайсони” Денщік є ініціатором створення у Запоріжжі комунальної “Муніципальної варти”, яка підпорядковується юридичному департаменту міськради, який Денщік і очолює. Замість реальної боротьби з порушеннями правил торгівлі та благоустрою, муніципальні вартові під керівництвом Денщіка будуть займатися створенням проблем для дрібного бізнесу - чіплятися до ФЛП та ПП, які здійснюють торгівлю у місті, для подальшого вимагання “відкупних” у торговців з боку “тайсонівців”.

Окрім того, що Денщік зараз постійно прилюдно опікується своїм покровителем-кримінальником, та всюди з ним фотографується, принижуючі гідність порядних спортсменів та увесь спорт Запоріжжя та області, в кадр то і діло потрапляє ще один ключовий штик ОЗУ - на прізвисько “Болгарин”. У місті він добре відомий причетністю не одного гучного вбивства, а також саме він керував замахом на вбивство воїнів “Азову”. По цій справі він проходить як один з організаторів.

Максим Денщік - четвертий зліва, “Тайсон”-Суворов - шостий зліва

Друга зліва - начальник управління молоді, фізичної культури і спорту Запорізької обласної державної адміністрації. Посадовицю такого рангу не прикрашає сумісне фото із найкривавішим злочинцем Запорізької області “Тайсоном”.

Денщік (третій справа) поруч з представниками Федерації боксу України

Перший зліва - член ОЗУ “Тайсон” на прізвисько “Болгарин”; другий зліва - “Тайсон”-Суворов; п’ятий зліва - депутат Запорізької міської ради від ОПЗЖ Олександр Курніков; другий справа - Максим Денщік з представниками Федерації боксу України

Місцева влада як гілка ОЗУ

Правоохоронцям вже давно треба було б помітити, що “тайсонівці”, скоріше за все, мають зв’язки з місцевою владою Запоріжжя - в. о. міського голови Анатолієм Куртєвим, який жодного разу так і не дав оцінки систематичним гучним злочинам ОЗУ. Є версія, що “Тайсони” через підконтрольного директора КП “Запоріжринок” Харченка на регулярній основі роблять вклад у лояльність керівника міста, якому, та муніципальній варті якого, абсолютно не цікава боротьба з контрафактною продукцією на запорізьких ринках.

За допомогою Запорізької обласної федерації боксу України “Тайсон” з Денщіком почали відмивати бюджетні кошти, рекламуючи себе та ГО “Сила України”. Саме Денщік сприяв виділенню 1,5 мільйонів бюджетних гривень на асфальтування та будівництво парковки біля приватного спортивного клубу “Бойові перчатки”. Зазвичай у Запоріжжі приватні спортивні споруди підтримують у порядку завдяки приватному меценацтву та спонсорству. Але, як бачимо, клуби, які використовують як бази з підготовки бійців ОЗУ, користуються унікальними можливостями - за рахунок платників податків.

Наголошуємо, що у ситуацію терміново повинні втрутитися правоохоронці та перевіряючі державних органів влади. Бо подібні люди своєю присутністю у Федерації боксу України вбивають авторитет цього виду спорту як у окремому Запоріжжі, так і загалом по всій країні. Жоден поважний посадовець чи силовик не подасть руку вбивцям-“тайсонівцям”, тим більше не позуватиме з ними на спільних фото!