Ексдепутат від "Партії регіонів" Леонід Клімов, який до 2014 року був позаштатним радником колишнього президента Януковича, якось під приводом порятунку свого "Імексбанку" взяв у НБУ велику суму грошей і втік. Одеська історія крадіжки триває майже 10 років.

Про це нагадала одеська блогерка, журналістка Ірина Гриб у своєму Telegram-каналі. У 2015 році банк, який належить Клімову, оголосили банкрутом, а тисячі вкладників нахабно кинули. Саме тоді НБУ вклав у "Імексбанк" близько 300 мільйонів гривень для рефінансування.

Леонид Климов
Леонид Климов

Втім, Клімов одразу втік із країни, коли отримав гроші, через що його запідозрили у розкраданні. Через довгі роки, незважаючи на виграні суди з боку держави, колишній нардеп продовжує розгулювати Одесою без покарання.

Ніхто не вимагав, щоб Клімов відшкодував кошти, хоча сума збитків оцінюється у понад 14 млрд гривень. Коли активи продали, бюджет поповнився лише на 1 млрд гривень. Ірина Гриб вважає, що Клімову допомогли уникнути долі "друзі" із СБУ, ГПУ та суду.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Можливо це стало можливим завдяки корупційному переплетенню всіх вертикалів влади та правоохоронців", - підозрює журналістка.

Схема Клімова, скріншот
Схема Клімова, скріншот

Також Гриб розповіла, як завдяки ще одній схемі борг Клімова перед українцями та державою у розмірі 8,4 млрд погасили всього за 193 млн гривень, коли Фонд гарантування вкладів із ним судився.

Крім того, Клімов просто "злив" російському "Сбербанку" 500 млн. гривень.

Клімов віддав "Сбербанку" 500 млн гривень, скріншот
Клімов віддав "Сбербанку" 500 млн гривень, скріншот

Журналістка припустила, що ексдепутата ніхто не чіпає, бо він "сидить тихо і не лізе в політику".

"Обдуривши тисячі вкладників, вкравши 14 млрд гривень, подарувавши російському "Сберу" півмільярда, можна спокійно розгулювати по Одесі. Так може тільки Клімов. А знаєте чому? Тому, що він у політику не лізе і сидить тихо. Кумедна історія виходить, - не заважай владі, сиди тихо - і все буде в тебе добре", - написала вона.

Ірина Гриб про Клімова, скріншот
Ірина Гриб про Клімова, скріншот

Нагадаємо, одеському депутату Кисловському скасували дозволи на його будівництво: шукайте у Бухаресті

Раніше ми писали про те, що сумська "братва" в особі заступника голови ОВА та одеська митниця вкрали кальянного тютюну на $100 тисяч: поміняли на пісок

Як повідомляв Знай.ua, нові призначення у Фонді Держмайна: любителі схем з "дахом" Юрія Чердинцева