У новому розслідуванні консорціуму журналістів-розслідувачів ICIJ, опублікованому під назвою "Cyprus Confidential", висунуто припущення про те, що український бізнесмен Ринат Ахметов у 2022 році придбав двоповерховий пентхаус у престижному комплексі Chelsea Barracks у Лондоні.

Ймовірні шикарні апартаменти олігарха можуть коштувати $122 мільйони, а також декілька місць для паркування. Згідно з інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті ICIJ, угода була оформлена на кіпрську офшорну компанію Gelion Properties Ltd.

Цікаво, що зобов'язання щодо покупки були визначені ще у 2021 році. В ході розслідування було виявлено переписку між співробітниками офшорно-сервісної компанії Cypcodirect та аудиторської фірми PwC.

З цієї переписки стає зрозуміло, що угода повинна була забезпечити "конфіденційність" Ахметова та вберегти його від необхідності реєстрації імені в британському реєстрі публічної власності.

Ця інформація викликає значний інтерес з огляду на постійно зростаючу увагу до фінансових потоків та власності заможних осіб на міжнародному рівні. Розслідування "Cyprus Confidential" відкриває нові аспекти в практиці використання офшорних компаній та наголошує на важливості прозорості та законності у фінансових операціях.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще