Про це стало відомо з соціальних мереж Романа Сініцина.

Під час війни міський голова Борисполя Володимир Борисенко заявив про своє рішення вступити до лав ЗСУ. Попри те, що це благородне рішення, воно викликало ще тоді чимало запитань у суспільстві, оскільки без мера виникла купа проблема. Як ми тоді зазначали у нашій статті, Бориспіль фактично залишився без контролю, ніхто не моніторив витрати з міського бюджету, не було зрозуміло, хто і які обов’язки виконує і хто насправді ухвалює всі рішення.

Ще у вересні ми писали, що місто залишилося під негласним контролем скандального секретаря міської ради Владислава Байчаса, який займається фактично дерибаном міського бюджету, і наші інсайти підтвердилися. Відомий український волонтер і військовий Роман Сініцин написав у соцмережах, що Байчас дійсно «віджав» владу у мера міста, який пішов на фронт. Згідно із законодавством, усі повноваження мав би виконувати заступник Борисенка Віталій Горкун, однак наразі справжня влада не в його руках.

Відсутністю мера Борисполя вирішив скористатися секретар міськради Байчас, який, як зазначає Сініцин, фактично ігноруючи закони захопив владу в місті, наділив якимсь чином себе обов’язками мера й незрозумілим чином зареєстрував себе в державному реєстрі, тобто фактично став міським головою Борисполя. Чимало запитань виникає до того, як йому вдалося обійти законодавство й усупереч громадській думці посісти крісло мера.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Але хто ж такий цей Байчас? Роман Сініцин повідомляє, що новий так званий мер міста – колишній член «Партії регіонів», фігурант численних корупційних скандалів, а в міську раду потрапив за квотою того самого нардепа, який зараз отримав підозру від СБУ в державній зраді й роботі на російські спецслужби. Більше про корупційну діяльність Байчаса і його зв’язки ми писали раніше у нашій статті.

Найцікавіше у всій цій ситуації те, що, як повідомляє Роман Сініцин, чинний мер Борисполя Борисенко не складав своїх повноважень, а тому Байчас, відповідно до закону «Про місцеве самоврядування», аж ніяк не може виконувати обов’язки міського голови.

Цією ситуацією має зайнятися влада, самовільною діяльністю Байчаса, який задовольняє винятково власні інтереси й незаконним способом захопив владу в місті, мають зайнятися правоохоронні органи. Відсутність контролю у стратегічно важливому для України місті зараз абсолютно недопустима.