Державне бюро розслідувань розкрило факт нелегального накопичення статків на мільйони доларів депутатом Рівненської обласної ради Віталієм Суховичем, який також обіймає посаду ведучого в лісовому секторі регіону.

Згідно з інформацією ДБР, що розміщена в Телеграм-каналі, вказаний депутат Віталій Сухович, який водночас є заступником директора Поліського лісового офісу Государственного спеціалізованого господарства "Ліси України", має незадекларовані активи на суму мільйонів доларів. Ця особа до лютого 2023 року займала позицію начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, після чого перейшла на керівну роботу в новостворений Поліський лісовий офіс.

У ході кримінального розслідування були проведені обшуки в оселі та на робочому місці депутата, а також у родичів Віталія Суховича. Слідчі виявили та конфіскували понад 4 мільйони доларів у різних валютах.

Окрім цього, правоохоронці виявили у депутата Віталія Суховича три преміальні авто - Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350E та BMW X5, різноманітні ювелірні вироби та годинники вищого класу, зокрема від бренду Рatek Philippe, а також золоті монети, золоті злитки, два пістолети та автомат Калашникова з набоями.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Депутат Віталій Сухович також володіє чотирма земельними ділянками в Рівному, де він займається будівництвом котеджів. Ці ділянки зареєстровані на імена осіб, які перебувають під контролем цього представника влади.

Депутатові офіційно вручено повідомлення про підозру за фактом незаконного збагачення (згідно ст. 368-5 Кримінального кодексу України).

Національне агентство з питань запобігання корупції отримало листа з проханням провести моніторинг способу життя Віталія Суховича та її сім'ї.