Загадкові зв'язки та тендери на відновлення зруйнованих будинків в Україні опинилися в центрі уваги після розслідування, де з'ясувалося, що дві особи, які стали позаштатними радниками в Офісі Президента, мали зв'язки з компаніями, які вигравали великі тендери у цій сфері.

Інформацією про це поділилися в Bihus.Info.

Одним із ключових персонажів історії виявилася Еліна Єльянова, яка стала на посаду позаштатної радниці голови ВП Андрія Єрмака. За інформацією журналістів, вона пов'язана з компанією "Евентус Менеджмент" та її директором, яка несподівано отримала замовлення на відновлення житла в Ірпені на 600 мільйонів гривень.

Офіс президента України - фото Збруч
Офіс президента України - фото Збруч

Слід зазначити, що до отримання цього замовлення, фірма мало відома у сфері будівництва.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Еліна Єльянова / фото: Bihus.Info
Еліна Єльянова / фото: Bihus.Info

Іншим гравцем став Олександр Кочурін, колишній заступник міського голови Маріуполя, який пізніше з'явився у списку радників одного із заступників керівника ВП. Його зв'язки з компаніями, які отримували державні контракти на відновлення житла у Київській області, викликали питання у суспільстві.

Дивно, що та сама місцева компанія брала участь у ремонті обох об'єктів і отримувала різні замовлення від місцевих органів. Після початку конфлікту власники компанії на якийсь час зникли з уваги.

Проте, починаючи з літа 2022 року, їхня інша фірма, також із Маріуполя, почала систематично отримувати державні замовлення на відновлення пошкоджених будинків у Київській області.

Олександр Кочурін / фото: Bihus.Info
Олександр Кочурін / фото: Bihus.Info

Раніше стало відомо, що компанія представляла у тендерних документах списки вигаданих співробітників. Незважаючи на це, досі не було пояснення, як саме ця компанія з Маріуполя опинилася на будівельному ринку Київської області і чому їй було укладено багато прямих (без конкурсів) договорів.

Розслідування виявило підозрілі зв'язки та аномальні деталі у діяльності цих компаній, що викликало інтерес громадськості та сформувало необхідність у роз'ясненнях щодо прозорості та законності проведення тендерів на відновлення житла в Україні.

Також наш портал інформував, руфер Mustang Wanted знайшов спосіб знизити корупцію в Києві: відправити мера Кличка до армії

Стало відомо про те, що Даша Астаф'єва на кухні дістала пампушки, але не з борошна, а з декольте: Цей сон, цей сон

Раніше портал Знай.ua повідомляв, "Пролежав в альбомі років 35": в Україні продали фантик від жуйки Turbo за $200