Складна фінансова ситуація на двох обласних комунальних підприємствах – "Полтававодоканал" та "Полтаватеплоенерго" – вилилася у замасковану корумповану схему під керівництвом Полтавської обласної ради.

Раніше стало відомо, що "Полтававодоканал" запропонував підвищення тарифу на воду на 48%, вважаючи його економічно обґрунтованим. Водночас підприємство подало до суду на НКРЕКУ, вимагаючи компенсацію у розмірі 67 млн. грн. за неузгодження нових тарифів.

Вода. Фото: скрін youtube
Вода. Фото: скрін youtube

Через те, що існував ризик збільшення тарифу за газ з 8 грн до більш ніж 25 грн за м3, "Полтаватеплоенерго" також взяло ініціативу до своїх рук, прагнучи зафіксувати вигідні умови.

Тому підприємство почало загрожувати відключенням виробничих потужностей через борг у 100 млн грн.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Але замість того, щоб вирішити проблеми ефективно, некоректне керівництво регіону наважилося піти на крайні заходи, просто об'єднавши ці два підприємства.

Лічильник електроенергії. Фото: Youtube
Лічильник електроенергії. Фото: Youtube

Офіційно оголошена причина – відсутність компенсації від держави за касові розриви, спричинені зростаючими тарифами на електроенергію та газ.

Однак у такій заяві явно ховається щось більше – спроба корумпованого керівництва залишити за собою контроль за цими критично важливими підприємствами.

Місцеві жителі вже підозрюють, що це є черговою спробою обікрасти бюджет області, перекладаючи фінансовий тягар на платників податків, залишаючись при цьому поза увагою.

Нагадаємо, від платіжок будемо сидіти: українцям анонсували подвійне підвищення тарифу

Раніше ми писали про те, що українцям тепер не так просто відключити світло: за якої суми боргу це буде можливо