Складна фінансова ситуація на двох обласних комунальних підприємствах – "Полтававодоканал" та "Полтаватеплоенерго" – вилилася у замасковану корумповану схему під керівництвом Полтавської обласної ради.

Раніше стало відомо, що "Полтававодоканал" запропонував підвищення тарифу на воду на 48%, вважаючи його економічно обґрунтованим. Водночас підприємство подало до суду на НКРЕКУ, вимагаючи компенсацію у розмірі 67 млн. грн. за неузгодження нових тарифів.

Вода. Фото: скрін youtube
Вода. Фото: скрін youtube

Через те, що існував ризик збільшення тарифу за газ з 8 грн до більш ніж 25 грн за м3, "Полтаватеплоенерго" також взяло ініціативу до своїх рук, прагнучи зафіксувати вигідні умови.

Тому підприємство почало загрожувати відключенням виробничих потужностей через борг у 100 млн грн.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Але замість того, щоб вирішити проблеми ефективно, некоректне керівництво регіону наважилося піти на крайні заходи, просто об'єднавши ці два підприємства.

Лічильник електроенергії. Фото: Youtube
Лічильник електроенергії. Фото: Youtube

Офіційно оголошена причина – відсутність компенсації від держави за касові розриви, спричинені зростаючими тарифами на електроенергію та газ.

Однак у такій заяві явно ховається щось більше – спроба корумпованого керівництва залишити за собою контроль за цими критично важливими підприємствами.

Місцеві жителі вже підозрюють, що це є черговою спробою обікрасти бюджет області, перекладаючи фінансовий тягар на платників податків, залишаючись при цьому поза увагою.

Нагадаємо, від платіжок будемо сидіти: українцям анонсували подвійне підвищення тарифу

Раніше ми писали про те, що українцям тепер не так просто відключити світло: за якої суми боргу це буде можливо