Правоохоронці вручили підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському. На данний момент невідомо, за якими саме статтями було відкрито кримінальну справу.

Про це з посиланням на джерела у у правоохоронних органах пише РБК-Україна.

"Екс-нардепу Пашинському вручили підозру", - повідомляють джерела видання.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

У 2023 році New York Times (NYT) опублікувало статтю, в якій йшлося про те, що фірма, пов'язана з Пашинським, нібито стала приватним постачальником зброї для ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

За інформацією іноземного видання, колишній нардеп керував Українською асоціацією торгівлі зброєю та через свою компанію забезпечив столицю першими поставками зброї для захисту країни, поки країна чекали підтримки від західних партнерів.

Зазначається. що Пашинським були організовані "схеми" закупівлі зброї, включаючи снаряди, кулі та бомби по всій Європі, які перепродавали через багатьох посередників.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Такі махінації призвели до значного підвищення цін на озброєння, коли воно прибуло до нашої країни.

Нагадаємо, що Пашинський обіймав посади заступника керівника фракції та голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони.

Як з'ясувалось трохи згодом, Пашинський фігурує у кримінальній справі по привласненню "нафтопродуктів Курченка".

Нагадують, що великий об’єм палива, яким володів олігарх з команди Януковича, був конфіскований державою після Революції Гідності. Воно мало піти для армії, однак натомість було продано, а гроші опинилися в кишенях Пашинського і спільників. Так державному бюджету було нанесено майже 1 млрд грн збитків.

Пашинський - одіозний персонаж для української політики, який фігурував у багатьох корупційних скандалах, зокрема колишнього нардепа неодноразово звинувачували в рейдерстві.

Нагадаємо, депутату-лісівникові з Рівненщини суд продовжив арешт, знизивши суму застави у 13 разів: той самий аматор золотих злитків.

Раніше повідомлялося, "Не буду з людиною, яка зрадила...": Соня Морозюк розірвала заручини із сином Гринкевича.

Також, Вадим Костюченко хоче злетіти вище із призначенням Шевченка: вже має лакшери будівництво та справа на 2,5 мільйона.