Пройшли співбесіди на чолі з Консультативною групою експертів (КДЕ) із п'ятьма кандидатами на посаду судді Конституційного Суду України, в рамках їхнього оцінювання за критерієм високих моральних якостей. Один із кандидатів не зміг відповісти на запитання про те, коли було прийнято Конституцію України.

Зокрема, співбесіда відбулася із п'ятьма кандидатами, серед яких був Андрійчук Любомир Вікторович, суддя Господарського суду Закарпатської області.

Любомир Андрейчук, скріншот: YouTube
Любомир Андрейчук, скріншот: YouTube

На питання про те, коли було прийнято Конституцію України, він назвав 1991 рік (Конституція України прийнята 28 червня 1996 року). Відео з відповіддю вже поширили у соціальних мережах.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Відповідно до Методології ДДЕ, на етапі співбесіди з кандидатами проводяться в рамках оцінки рівня їх моральних якостей.

Згодом протягом 15 днів з моменту проведення співбесіди з усіма кандидатами кандидати оцінюються за критерієм високих моральних якостей. У результаті вони отримають від ГГЕ оцінку "відповідає" чи "не відповідає".

На виконувача обов'язків Конституційного суду України Сергія Головатого склали протокол про адміністративне правопорушення. Тепер він може втратити посаду. Національне агентство з питань запобігання корупції зазначає, що він ухвалив рішення в умовах реального конфлікту інтересів, про який не повідомив у встановленому порядку.

Нагадаємо, головний лікар у Харкові заробив на COVID-19 понад 1,5 млн гривень: чи покарав суд.

Раніше повідомлялося, начальниця відділу райсуду відмовила поліції у проведенні обшуку: обід розпочався 20 секунд тому.

Також, в.о. голови Конституційного суду України Головатий задекларував власний храм.