З раніше опублікованих матеріалів встановлено, що причетним до незаконної порубки є Юрій Шевчук, який є власником деревообробного підприємства ТзОВ «Компанія Вуд-Пром», а також очолює ТМР «Горинь», територія якого межує з заповідним урочищем «Цуманська пуща», пише портал Акценти.

Вчора працівниками ДБР було повідомлено про підозру директору Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» Віталію Деркачу та власнику вказаного деревообробного підприємства Юрію Шевчуку у вчиненні незаконної рубки 48 дубів та інших дерев на території Ківерцівського НПП «Цуманська пуща», в наслідок чого спричинено збитки на суму понад 16 000 000 грн.

Крім цього, відомо, що під час проведення слідчих дій правоохоронними органами в селі Озютичі Володимирського району поблизу території ТзОВ «Компанія Вуд-Пром» у лісовому масиві виявлено 870 колод деревини породи дуб загальною кубомасою 600 метрів кубічних. невідомого походження, на яку Луцьким міськрайонним судом накладено арешт та передано ї в управління держави (АРМА).

Однак, за інформацією з анонімних джерел власник ТзОВ «Компанія Вуд-Пром» Юрій Шевчук намагається через Волинський апеляційний суд та його Голову Віктора Гапончука скасувати арешт на вказану деревину, яка очевидно є зрубаною незаконно.

Так, в результаті моніторингу реєстру судових рішень встановлено, що раніше правоохоронцями вже накладався арешт на готову лісопродукцію об`ємом понад 25 метрів кубічних та 40 колод деревини породи дуб орієнтовною кубомасою 30 метрів кубічних, вилучену на території ТзОВ «Компанія Вуд-Пром». Однак, незважаючи на резонанс та зухвалість «чорних лісорубів», головою Волинського апеляційного суду Віктором Гапончуком скасовано вказаний арешт та направлено справу на новий судовий розгляд до Луцького міськрайонного суду, який з огляду на прийняте рішення суддею вищої інстанції, відмовив у накладенні арешту, а Волинський апеляційний суд підтримав їхнє рішення відмовивши у задоволенні скарги прокурора.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Мабуть, таким самим шляхом Юрій Шевчук планує скасувати арешт на 870 колод віковічних дубів вартістю понад 21 000 000 грн., що вже передані Луцьким міськрайонним судом в управління держави (АРМА).

Постає питання, на чиєму боці правда та чи не скасує Волинський апеляційний суд в аналогічний спосіб арешт на цю деревину, незважаючи на те, що слідство у кримінальному провадженні триває та остаточна крапка не поставлена ?