В Агентстві оборонних закупівель МОУ планують "попрощатися" зі співробітником відомства Дмитром Волошенковим. Про такі плани заявила керівник Агентства Марина Безрукова. Причина - поширення інформації про його "антиукраїнську діяльність" у минулому.

Про це Марина Безрукова повідомила у соціальній мережі Facebook.

Публікація Марини Безрукової, скріншот: Facebook
Публікація Марини Безрукової, скріншот: Facebook

Зокрема, в соцмережах з'явилися згадки про те, що він був активним учасником «Антимайдану» в Одесі, і раніше очолював одеський міський осередок «Партії регіонів».

Крім того, Безрукова пише, що ініціювала службове розслідування «щодо повноти спеціальної перевірки», яку Волошенков проходив під час працевлаштування до Агентства, а також, що звернулася до правоохоронних органів із запитом на його додаткову перевірку.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Дмитро Волошенков, скріншот: Facebook
Дмитро Волошенков, скріншот: Facebook

За словами Безрукової, Волошенков був прийнятий на роботу за її попередника і за півроку до того, як він очолив Агентство в лютому 2024-го. Він отримав посаду менеджера із зовнішньоекономічної діяльності.

"Я не знала про його бекграунд. Водночас, я поцікавилася результатами перевірки Дмитра Волошенкова. Він пройшов поліграф, мені невідомо, чому ці ризики не було враховано. Згідно з висновками, він не мав корупційних ризиків, він професійно працює. Однак для мене неприпустимо працювати у команді з людьми, з якими у нас різні цінності", – заявила голова Агентства оборонних закупівель у коментарі «Схемам».

Безрукова також повідомила, що ініціювала службове розслідування обставин працевлаштування Волошенкова, як тільки дізналася про його можливу антиукраїнську діяльність у минулому.

Окремо ми ініціювали звернення до правоохоронних органів з метою перевірки можливої ​​антиукраїнської діяльності Дмитра. Я теж одразу поставила це питання йому. На даний момент усі нові співробітники проходять тривалу спецперевірку», – уточнила голова Агентства.

Сам Волошенков сказав Схемам, що пройшов перевірку на поліграфі. При цьому питання про зміну політичної позиції та рішення працювати в державній структурі залишило без відповіді.

Днями в соцмережах почала розповсюджуватись інформація про те, що Волошенков у 2014 році був активним учасником так званого руху «Антимайдан» в Одесі. Тоді він був депутатом обласної ради, а також очолював міську організацію Партії регіонів.

Публікація Дениса Соколова, скріншот: X
Публікація Дениса Соколова, скріншот: X

Нагадаємо, петиція зі звільнення скандального ректора Володимира Бугрова набрала 25 тисяч голосів: має втрутитися Президент.

Раніше повідомлялося, суд відпустив з-під варти підозрюваного в розкраданні 1,5 млрд Міноборони Олександра Лієва.

Також, замість бронежилетів круті тачки та житло: у Фінляндії затримали корупціонерів із замовленням від Міноборони.