Антимонопольний комітет України оштрафував компанію "Олтекс" через те, що вона використала нечесні методи для того, щоб виграти тендер на поставку одягу.

Незабаром після цього, незважаючи на штраф, "Олтекс" уклав два нові контракти: один з Національною гвардією на постачання рукавиць за 18,3 мільйони гривень, а інший з Національною поліцією на постачання дощовиків за 13,7 мільйони гривень.

Поліцейська форма,фото з вільних джерел
Поліцейська форма,фото з вільних джерел

Коли "Олтекс" брав участь у тендері Нацгвардії, вони були єдиними, хто подав заявку, тому без конкуренції отримали контракт на 18,4 мільйони гривень.

Штраф було накладено тому, що "Олтекс" раніше домовився з іншою компанією "МВВ Пром" про те, щоб показати, ніби вони конкурують, хоча насправді ціни були заздалегідь узгоджені.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вони навіть використовували однакову інтернет-адресу і спільні банківські рахунки, що вказує на їхню співпрацю. Дві компанії отримали штраф у 68 тисяч гривень кожна і були додані до "чорного списку" через змову.

Військова форма, фото freepik
Військова форма, фото freepik

Одна з них, ТОВ "Олтекс", підписала договір з військовою частиною на постачання рукавиць і не знала про штраф. У їхньому договорі немає умов для його розірвання через штраф, але вони планують з'ясувати, що робити, звернувшись до АМКУ.

"Олтекс" також недавно підписала інший великий контракт з Національною поліцією на постачання костюмів-дощовиків на суму майже 13,7 мільйонів гривень.

Ця компанія постачає одяг для правоохоронців та військових, з лютого 2022 року вона отримала контракти на загальну суму понад 800 мільйонів гривень.

Нагадаємо, запах залишився навіть після прання: як ефективно усунути неприємний аромат без хімчистки

Раніше ми писали про те, що як полагодити блискавку: вставляємо бігунок на сумці, куртці, штанах і навіть спідниці без майстра