Голова Київського районного суду Одеси Сергій Чванкін опинився в центрі уваги після того, як стало відомо, що його дружина володіє компанією в США, яка купила апартаменти в Майамі на суму близько $310 тисяч (12 млн гривень).

При цьому доходи як самого судді, так і його дружини, викладача Одеської юридичної академії та адвоката Неллі Голубєвої, не дозволяють такого роду витрат.

Квартира в Маямі за 12 мільйонів / фото: Слідство.Інфо
Квартира в Маямі за 12 мільйонів / фото: Слідство.Інфо

У декларації не зазначено ні витрат на придбання нерухомості, ні можливих кредитних зобов'язань. Цей факт викликав хвилю обурення та питань про походження коштів на придбання нерухомості.

За даними, доступними з реєстру компаній Флориди, дружина судді відкрила фірму OCEAN PROJECT 828 LLC у лютому 2023 року. У березні того ж року компанія придбала апартаменти площею 105 квадратних метрів у Hallandale Beach, Майамі.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

На момент подання декларації у судді Чванкіна було розміщено близько 52 тисяч доларів на кількох рахунках в американських банках.

"Станом на кінець 2022 року сім'я накопичила готівку, а також на депозитах у гривні, доларах та євро близько 16,4 млн грн. За 2022 рік голова Київського райсуду Одеси вказав 9,7 млн ​​грн доходів. З них 1, 7 млн ​​грн – це його зарплата, 0,5 млн грн – зарплата дружини Неллі Голубєвої”, – дізналися у Слідство.Інфо.

Квартира в Маямі за 12 мільйонів / фото: Слідство.Інфо
Квартира в Маямі за 12 мільйонів / фото: Слідство.Інфо

Сам Сергій Чванкін є головою Київського районного суду, тоді як його дружина працює викладачем в Одеській юридичній академії та займається адвокатською діяльністю.

Після публікації цієї інформації в мережі, суддя Чванкін відповів на запити журналістів через прес-службу суду, заявивши, що квартиру компанія купила в іпотеку на 30 років, і що він не був зобов'язаний декларувати цей факт, оскільки це власність компанії.

Раніше ми писали про те, що А наталій Куртєв "захоботив" тонни гуманітарки, мільйони на таблички, каву та аеропорт: як результат – звільнили з роботи