Українські журналісти детально вивчили і навіть "досліджували" декларації робітниць Державної митної служби. Виявили кілька випадків, коли майно державних службовців у кілька разів перевищує задекларований дохід.

У новому матеріалі "Слідство.Інфо" можна дізнатися буквально сенсаційну інформацію про трьох юних співробітниць ДТС.

"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"
"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"

Справа в тому, що ці "дівчата" під час війни активно демонструють "лакшері життя", офіційно отримуючи невисокі зарплати.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Так, 22-річна Софія Крикунова , яка обіймає посаду державного інспектора на Одеській митниці з листопада 2023 року, у декларації за 2023 рік вказала, що володіє двома квартирами в Одесі загальною вартістю 9 мільйонів гривень, а також задекларувала грошовий подарунок від батька – Олександра Крикунова, 1,5 мільйона гривень. За даними, вона отримує близько 34 тисяч гривень зарплати у митниці.

"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"
"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"

Батько інспектора пояснив, що продав свій бізнес та подарував доньці гроші. Сама Софія активно демонструє у соцмережах брендовий одяг та аксесуари, ювелірні прикраси та відпочинок на курортах у дорогих готелях, де номер коштує, за даними Слідства.Інфо, від 25 до 31 тисяч гривень за ніч.

Крім того, журналісти знайшли у соцмережах повідомлення матері Крикунової, які свідчать про те, що близька родичка держслужбовця у 2019 році відвідувала Москву та тимчасово окупований Крим.

"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"
"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"

23-річна Серафима Думитру обіймає посаду головного державного інспектора у Чернівецькій митниці, а до цього навчалася в Одеській юридичній академії.

Її декларація, за даними "Слідство.Інфо" - абсолютно порожня, без майна та родичів. Паралельно з цим дівчина активно веде соціальні мережі, де позує фото з брендовими аксесуарами та Mercedes Е-класу.

У коментарі журналістам Думитру пояснює, що вона нібито не має нічого свого, а живе вона з батьками. Як стало відомо ЗМІ, батько дівчини - Лорін Думітру, протоієрей Павло, а чоловік - благочинний Герцаївського церковного округу Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Серафима вважає, що там, де служить її батько, «немає нічого пов'язаного з людьми, які на нас напали».

Ганна Асанова, головний державний інспектор відділу організації митного контролю на Харківській митниці, у декларації за минулий рік не вказала розмір заробітної плати. Водночас, вона задекларувала квартиру в житловому комплексі бізнес-класу в Харкові за понад 3,5 мільйона гривень, яку придбала ще 2021 року. Також вона володіє авто Toyota CH-R 2018 року за понад 600 тисяч гривень та Mercedes-Benz 2018 року за майже 750 тисяч гривень.

"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"
"Золоті" робітниці ДТС, фото: "Слідство.Інфо"

"Ще року немає, як я працюю в митниці. Я ледве виживаю на свою зарплату приблизно 20 тисяч гривень. Квартиру я купила до того, як влаштувалася на роботу, мені подарували її", - пояснює Асанова.

Щодо машин, то їх Асановій подарував колишній чоловік, стверджує вона.

Державна митна служба у відповідь на запит "Слідство.Інфо" заявила, що здійснює аналіз документів кандидатів, які претендують на зайняття посади на митниці, щодо відповідності вимогам. Внутрішні перевірки щодо кандидатів "не передбачені законодавством". Ймовірно, йдеться лише про перевірку факту подання декларації, а не про те, що в ній, йдеться у матеріалі.

У квітні цього року в соціальних мережах спалахнув скандал після того, як головний інспектор Львівської митниці Юлія Дрига розповіла на відео, що її одяг загалом коштує близько 8 тисяч доларів. Після розголосу кадрів інспектор звільнилася.

Нагадаємо, отримання пенсії на карту: ПФУ нагадав правила, які не можна ігнорувати пенсіонеру.

Раніше повідомлялося, Анатолій Куртєв "захопив" тонни гуманітарки, мільйони на таблички, каву та аеропорт: як результат – звільнили з роботи.

Також, за військовий 2023 рік депутати Порошенка та ОПЗЖ придбали крипти та машин на мільйони, - НАЗК.