Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) зняв електронний браслет із колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва, але продовжив до 27 липня термін виконання інших покладених на нього обов'язків.

Чому зняв? Як повідомляє Transparency International Ukraine, браслет впливає на здоров'я Князєва, а також є марним з урахуванням вимкнень світла по 6 годин.

Йому, як і раніше, потрібно з'являтися до прокурора на першу вимогу, не виїжджати за межі України, уникати спілкування зі свідками та здати закордонні паспорти.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинувачує Князєва у отриманні хабара на суму 1,8 мільйона доларів. Ця історія розпочалася 15 травня 2023 року, коли НАБУ затримало Князєва з 2,7 мільйона доларів. Наступного дня йому та його спільнику-адвокату висунули підозри в отриманні хабара за потрібне рішення Верховного суду на користь олігарха Костянтина Жеваго.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube
Всеволод Князєв. Фото кадр Youtube

Слідство стверджує, що Жеваго через адвокатське об'єднання домовився про передачу хабара суддям. Справа стала найгучнішою в історії України, оскільки повзано з хабарництвом серед суддів.

18 травня ВАКС обрав запобіжний захід для Князєва у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 107 мільйонів гривень. Пізніше розмір застави зменшили у кілька разів: 31 травня до 75 мільйонів гривень, 5 вересня до 55 мільйонів гривень та 29 вересня до 45 мільйонів гривень.

Князєв скаржився, що через арешт всього майна та рахунків у нього немає грошей навіть на доступ до Інтернету в СІЗО.

5 грудня ВАКС продовжив дію запобіжного заходу ще на два місяці. 31 січня за Князєва внесли заставу у розмірі 18,168 мільйона гривень, і того ж дня він вийшов із СІЗО.

На нього поклали низку обов'язків: носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, не виїжджати з Києва тощо. Незважаючи на зняття браслета, Князєв, як і раніше, під суворим наглядом, що підкреслює серйозність звинувачень.

Варто нагадати, "Отримав у подарунок": заарештований за хабар ексголова Верховного суду Князєв винаймав квартиру в елітному районі столиці за тисячу гривень.