Минулого тижня Вищий антикорупційний суд ухвалив важливе рішення щодо ТОВ "Роял Пей Юроп", стягнувши з них майже 2 мільярди гривень. Це було часткове задоволення позову Міністерства юстиції, яке раніше звинуватило компанію у зв'язках із букмекерською діяльністю, особливо щодо 1xBet.

Суд виніс рішення про конфіскацію різних активів "Роял Пей Юроп", включаючи готівку у гривнях та іноземній валюті, а також цінні папери на суму майже 2 мільярди гривень. Це досить велика сума, яка буде спрямована на дохід держави.

Суд / фото: Facebook
Суд / фото: Facebook

Основні активи, які були стягнуті, включають 53 млн грн, $3,5 млн (141,5 млн грн) та €54 316 (2,4 млн грн), а також цінні папери на суму 1,8 млрд грн, включаючи українські облігації внутрішньої державної позики.

Компанія 1xBet вже довгий час перебуває під пильною увагою української влади. Власники цієї компанії, у тому числі Роман Семіохін, Сергій Каршков та Дмитро Казорін, мають російське походження та отримали "золоті паспорти" на Кіпрі.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

1xBet заборонена у кількох країнах, включаючи росію, а також у деяких європейських країнах. Президент України Володимир Зеленський раніше наказав розглянути можливість заборони діяльності 1xBet в Україні, та рішення про анулювання ліцензій на букмекерську діяльність було ухвалено.