З'явилася інформація, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за матеріалами Служби безпеки задовольнив позов Мін'юсту про стягнення активів колаборанта Євгена Балицького в доход України.

Відомо, що було націоналізоване майно, яким фігурант володіє через свою сім'ю – дружину, сина та батька. Прес-служба СБУ вже поділилася подробицями.

Також на цю новину вже відреагували блогери Telegram-каналу "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на політиків, чиновників та бізнесменів.

Євген Балицький, скріншот: YouTube
Євген Балицький, скріншот: YouTube

"ВАКС націоналізував майно та активи зрадника та запорізького гауляйтера Євгена Балицького, він володів через свою родину (дружину, сина та батька). Загальна вартість націоналізованого – 120 млн грн. Серед вилучених у дохід держави активів – київська компанія "Бастіон М-70", Решта майна знаходиться на окупованій російською армією частині Запорізької області - шість підприємств у Мелітополі, п'ять легких літаків, три квартири, будинок і чотири автомобілі", - розповідають блогери.

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Резерв+ отримав важливе оновлення Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня
Показати ще

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

А ось за інформацією СБУ, серед вилучених активів – київська компанія, яка займається ремонтом та техобслуговуванням літаків. Решта націоналізованого майна знаходиться на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Йдеться про 5 легких літаків, 3 квартири, приватний будинок, 2 земельні ділянки і 4 автомобілі преміум-класу, зокрема Lexus і BMW.

Крім того, націоналізовано 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них – місцева телерадіокомпанія, яка працює на агресора.

Нагадаємо, що за матеріалами СБУ наприкінці червня 2023 року Балицький отримав заочно 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

За даними слідства, екс-нардеп від забороненої "ОПЗЖ" Балицький одним із перших публічно підтримав повномасштабне вторгнення РФ.

Балицький, кадр з відео
Балицький, кадр з відео

Згодом колабораціоніста призначили головою окупаційної адміністрації країни-агресора на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Націоналізоване майно гауляйтера, яке знаходиться у тимчасовій окупації, буде вилучено на користь України у рамках майбутньої репарації.

Нагадаємо, сотка - від $5000, дачі в Карпатах та готівка дружинам: львівські митники під час війни казково розбагатіли.

Раніше повідомлялося, звідки ці помешкання? НАБУ та САП, перед призначенням Чернишова до Кабміну, провели гучні обшуки.

Також, у ексзаступника голови митниці Черкаського в Дубаї знайшли житло: ціна - десятки мільйонів доларів.