Про це пише портал Фром.юа

За словами адвокатки чоловіка, її клієнт має підтверджену інвалідність, не підлягає до військової служби та неодноразово з 2023 року виїжджав за кордон на лікування. Але закарпатські поліціянти та військоматники “онулювали” всі документи без експертизи та відкриття будь-якої кримінальної справи.

Далі про свавілля на Закарпатті - мовою Татьяни Щербань, адвокатки викраденого чоловіка:

“За всю мою багаторічну адвокатську практику я ще жодного разу не стикалася з подібним: поліція разом з представниками ТЦК та СП вкрали мого клієнта, заволоділи автомобілем, на якому він їхав, катували та незаконно позбавили волі.

Всі, хто мене знають, не дадуть збрехати - в якості адвокатки я вела дійсно важкі та неочевидні справи, представляла інтереси не наймиліших клієнтів, але жодного разу я не була у відчаї. До сьогодні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Коротко про суть справи: 40-річного чоловіка зупиняють у Мукачевому Закарпатської області за начебто дрібне адміністративне порушення - непристібнутий пасок безпеки.

Патрульні поліцейські витребували у чоловіка не тільки водійське та техпаспорт, а й військово-облікові документи. Клієнт добровільно надав довідку про те, що є інвалідом пожиттєво та не підлягає до військової служби. Далі - у хронологічному порядку:

  • 12.06. у період з 20:00 до 20:30 мого клієнта затримують з єдиним роз’ясненням, що, начебто, його військово-облікові документи підроблені. Машину БМВ, на якій зупинили чоловіка, “арештували на потреби ЗСУ” (це при тому, що транспортний засіб взагалі належить іншій людині)
  • вночі 12.06. клієнта перевозять проти його волі до будівлі Мукачівського ТЦК та СП, де незаконно утримують протягом двох діб - до вечора 14.06
  • 14.06. стан мого клієнта різко погіршується - медики “швидкої допомоги” прибули для стабілізації стану чоловіка, повідомили військоматникам, що він потребує негайної госпіталізації, але посадові особи Мукачівського ТЦК та СП відмовилися “віддавати” медикам мого клієнта
  • замість цього вночі 14.06. мого клієнта під конвоєм автоматників доставили до ТЦК та СП міста Берегове.
  • уніч на 16.06. мого клієнта доставили до військової частини у місті Чоп Ужгородського району Закарпатської області.

Разом з колегами я намагалася добитися у судових інстанціях Закарпатської області перевірки незаконного затримання мого клієнта в порядку ст. 206 УПК України. Однак на сьогодні начальники закарпатських ТЦК письмово відповідають суду, що мого клієнта в них не було і немає.

З 2023 року мій клієнт, непридатний до військової служби, неодноразово заливав межі України, отримуючи належне лікування в країнах ЄС. Жодного разу документи, надані ним на кордоні, не викликали сумнівів у своїй легітимності.

Але для патрульного поліцейського Мішка з Закарпаття та для представників ТЦК та СП, схоже, закони України не мають жодної сили.

Правоохоронці та військові у приватній розмові натякають, що наказ “упакувати” мого клієнта надходить буцімто від начальника ГУНП у Закарпатській області Ярослава Колесника. Начебто генерал має зуб на підприємця, та вирішив його зжити.

Я в шоці. Як витягти людину з цього пекла на землі?!

Я не вказую ім'я клієнта, оскільки не можу отримати від нього згоду на це через брак зв'язку. Але й мовчати не можу”.