З'явилася інформація, що Апеляційна палата Федерального кримінального суду Швейцарії виправдала колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка від звинувачень у відмиванні грошей через відсутність достатньо юридично доведених предикатних злочинів, пов'язаних із "відмиванням" грошей у Чехії чи Україні.

На цю новину вже встигли відреагувати блогери з Telegram-каналу "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на чиновників, політиків та бізнесменів.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

"Апеляційна палата Федерального кримінального суду Швейцарії виправдала екс-нардепа-схематозника Миколу Мартиненка, якого суд першої інстанції відправив на рік за ґрати. Йдеться про справу, в якій Мартиненко, будучи головою комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, отримав хабар у €311,6 тис від чеської компанії SKODA JS as за "правильний" контракт з "Енергоатомом", що спричинило збитки держбюджету України в сумі €6,4 млн.", - пишуть блогери.

Екс-депутат Микола Мартиненко та його адвокат, фото: radiosvoboda
Екс-депутат Микола Мартиненко та його адвокат, фото: radiosvoboda

Популярні новини зараз
Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

"Зважаючи на відсутність достатньо юридично доведеного предикату відмивання грошей у Чехії та Україні", - йдеться у повідомленні суду.

"Через відсутність достатньо юридично доведених предикатних злочинів, пов'язаних з відмиванням грошей у Чехії чи Україні, Апеляційна палата Федерального кримінального суду виправдовує двох українських обвинувачених, визнаних винними в першій інстанції, у тому числі колишнього українського парламентаря Миколу Мартиненка, за звинуваченням . Відповідно, буде скасовано арешт активів на суму близько 3,6 млн швейцарських франків", - інформує Апеляційна палата.

Також дуже важливо наголосити, що в Україні суд над Мартиненком у цій справі триває.

Нагадаємо, підприємства Новинського та Єрмолаєва, закриті санкціями, знову працюватимуть: "Рішенням РНБО...".

Раніше повідомлялося, гроші втопилися? Андрій Садовий витратив 20 млн бюджету на корабель Леоніда Клімова, у ВМС нічого не чули.

Також, Україна повернула активи запорізького гауляйтера Балицького: п'ять літаків, квартири та майстерні "Бастіон".