Багатьом здається, що Віталій Кличко не справляється із керуванням містом, особливо коли йдеться про збереження історичних будівель. Критики звинувачують його в тому, що він не зупинив руйнування таких об'єктів, як Садибу Зеленських, та інших проблем міста, наприклад, у зламі тунелів метро.

Активісти, які намагалися врятувати будівлю 19 липня, зіткнулися із жорстким опором та не змогли зупинити знесення. На їхню думку, мер не бере на себе відповідальності за проблеми Києва. Про це написали у Politico.

"Легко просто сказати, що як мер я несу відповідальність за все в місті. З одного боку, так, але є нюанси. Місто не видає дозволу на будівництво і не має жодного впливу на забудовників, яким належать історичні. будівлі", – заявив Кличко."

Садиба Зеленских / фото: Слідство.Інфо
Садиба Зеленских / фото: Слідство.Інфо

На місці колишньої елегантної садиби тепер висить табличка, на якій написано: "Ця будівля була зруйнована з ініціативи Віталія Кличка".

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Кличко, колишній чемпіон світу з боксу, відомий як Доктор Залізний Кулак, досі асоціюється із боротьбою проти російської агресії. Проте для багатьох киян його робота у ролі мера залишає бажати кращого.

"Моя перша професія – навіть не спортсмен, а міський гід Києва. Я знаю, як важливо зберігати культурну спадщину, і я роблю все, що можу", – сказав Кличко Politico.

Кличко відкидає всі звинувачення та каже, що його адміністрація не підтримує забудовників. Він вважає, що це політична атака і що місто не має повноважень втручатися у приватні забудови.

Мер звинувачує будівельні компанії, центральний уряд та правоохоронні органи в тому, що вони заважають його роботі та маніпулюють ситуацією. Центральна влада, у свою чергу, стверджує, що мерія не підготувала потрібні юридичні документи для захисту історичних будівель.

Віталий Кличко / фото: Facebook
Віталій Кличко / фото: Facebook

Активіст звинуватив Кличка у "промиванні мізків" народу

Місцеві вибори в Україні, які мали відбутися у 2025 році, поки що відкладені через воєнний стан. До війни Кличко двічі переобирався і мав високий рейтинг, хоча цього року довіра до нього стала знижуватися.

Активіст Олег Симороз сказав виданню, що Кличко залишається популярним лише завдяки своїй популярності та стабільності:

"Кияни продовжують голосувати за нього, тому що його пропаганда активно промиває людям мізки, змушуючи їх помилково вважати, що інші альтернативи ще гірші. І він добре відомий, він стабільний".

Олег Симороз / фото: Суспільне
Олег Симороз / фото: Суспільне

Симороз, який втратив обидві ноги на війні, страждає від незручностей у Києві. Закриття станцій метро та пробки стали для нього справжнім випробуванням, і він вважає, що місто зараз страждає не лише від зовнішніх ворогів, а й від внутрішньої бюрократії та корупції. Кличко вважає, що корупцію вже переміг.

Раніше ми писали, у Кличка нове "розпил": Київрада передала під забудову низку об'єктів, навіть "лісопильню Сніжка"

Крім того, Знай.ua повідомляв, у Києві евакуатори "крадуть" автомобілі поранених бійців за мовчазної згоди Кличка

Читайте також, мер Харкова благає уряд надати місту ППО: "Ми самі на нулі"