Про це пише Конгрес "Світ".

У жовтні минулого року львівський політик та бізнесмен (як він себе називає) Орест Кавецький урочисто відкривав у Червонограді ГО «Офіс шахтаря».

Вказувалося, що увесь проект ініційовано, власне, Орестом та з метою захисту інтересів шахтарів, зокрема, ДП «Львіввугілля».

Практика приховування бізнес-інтересів чиновників за «громадськими ініціативами» для українського політичного бомонду не нова. І «Офіс шахтаря», який очолив місцевий активіст Дмитро Яроцький, не став виключенням.

Річ у тім, що Кавецький Орест Юрійович має тісні родинні зв’язки із представниками забороненої в Україні ОПЗЖ. Його батько багато років поспіль працював на довірену особу Віктора Медведчука - Тараса Козака. І тоді, до 2014 року, ці особи відкрито контролювали державне підприємство «Львіввугілля». Та зараз вони продовжують це робити. Тільки тепер уже руками Кавецького-молодшого.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 9-15 вересня для всіх знаків Зодіаку: тривога Водоліїв, наудачі Дів та побачення Тельців Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку
Показати ще

Утворення згаданої вище ГО, яка має діяти в інтересах ДП «Львіввугілля» зайвий раз підтверджує цей факт. А також наявність відповідних джерел фінансування.

Кавецький веде активну політичну діяльність, позиціонуючи різнопрофільні буцімто благодійні та соціальні проекти від свого імені.

З метою укріплення власного політичного бренду Кавецький навіть вигадав та веде іменний проект «Ініціативи Ореста Кравецького», щедро рекламуючи у Фейсбук його «здобутки».

Кавецький, окрім вугільних інтересів зрадників Медведчука та Козака, взамін на фінансування його політичної кар’єри, займається ще й питаннями будівельного бізнесу цих втікачів.

Зокрема, у лютому, дякуючи ЗМІ, суспільству став відомий факт, що Медведчук та Козак записали свій багатомільйонний бізнес на 62-річну львів'янку Ольгу Куць. Так остання виявляється, є зовсім не чужою для Ореста Кавецького особою.

У зв’язку з цим, виникають питання до позиції правоохоронних органів, які очевидно знають про кремлівські зв’язки Кравецького навіть більше, за викладені у статті дані.