Є інформація, що фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю та Волинською областю завершено на 99%. Однак є дуже неприємний факт - деякі підрядники не можуть розрахуватись із робітниками. А все через те, що вони змушені платити "данину" так званому куратору Юрію Панченку.

Про це розповів представник однієї з компаній, яка займається зведенням оборонних конструкцій.

За його словами, підприємці готують звернення до НАБУ та інших правоохоронних органів.

Фортифікації, скріншот: YouTube
Фортифікації, скріншот: YouTube

ТОВ "Луцькавтодор-Сервіс", ПП "Елітбуд-1", ТОВ "XXI століття - плюс", ТОВ "Волиньбудтех", ТОВ "ВРБУД", ТОВ "Волинськобуд", ТОВ "Бетон Брук Сервіс", ТОВ "Бетон Брук Сервіс" , ТОВ "ДСК "Дерех", ТОВ "Кортакоз", ТОВ "РБП транс-мост", ТОВ "ЄДБ" отримали контрактів на будівництво оборонних ліній на понад 1 млрд грн, із цієї суми Панечко забрав майже 100 млн грн.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Юрій Панечко, скріншот: Facebook
Юрій Панечко, скріншот: Facebook

Юрій Панечко став впливовою фігурою за часів бурштинової лихоманки. Його землевпорядна компанія "Терразем" оформляла земельні відводи під видобуток бурштину. Згодом на Волині Юра взяв під контроль Держгеокадстр та реєстраційну службу. Став депутатом Рава-Руської міської ради від "Батьківщини".

Гектари навколо Шацьких озер через ТОВ Терразем перейшли у власність керівників поліції та інших клієнтів Панечко. Продовжується розслідування його угод із дільницями на озері Світязь, які надавалися нібито учасникам АТО.

Згодом Панечко поширив вплив на Службу місцевих автошляхів. Вже під час війни Юра почав працювати з контрактами на будівництво оборонних ліній.

Департамент інфраструктури Волинської ОДА очолює його односельець Степан Білан із села Річки Львівської області. Саме він формує умови тендерів, які дають змогу визначати потрібного переможця.

Керівник Департаменту екології – племінниця Панечко Леся Герасимчук. У минулому – провідний спеціаліст волинського геокадастру та заступник начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області. Дозвільні документи управлінням екології видаються виключно після сплати неофіційного тарифу.

Департаментом архітектури керує Василь Василенко, фігурант численних кримінальних проваджень із незаконного виведення земель із державної власності.

Василенка зав'язаний на землевпорядних організаціях, які контролюються Панечком (ТОВ "ЗАХІДЗЕМЛЕПРОЕКТ", ТОВ "ЗАХІДЗЕМЛЕПРОЕКТ+", ТОВ "АЗІМУД ПЛЮС", ТОВ "ТЕРРАЗЕМ"). Землевпорядна документація інших розробників блокується та не затверджується.

Керівництво ОВА намагається позбутися Панечка, але має потужні зв'язки в силових структурах. Однак і силовики нарешті розуміють, що Юра стає надто токсичним, провокує конфлікти та ганьбить усю владну команду, яка працює у регіоні.

Нагадаємо, фірми "одномісячники", а також Руденко із помічницею: хто заробив мільярди на фортифікаціях під Харковом.

Раніше повідомлялося, "Може, ви просто перестанете красти?": чиновників "ткнули носом" у те, що корупція це не ІПСО.

Також, в Одесі Радулов та Чорний на "Гумштабі" поцупили сотні тисяч літрів бензину та солярки: "Мародери...".