Без використання електронної системи Саф'янівська сільська рада в Ізмаїльському районі (Одеська область) провела закупівлі з ремонту у двох дитячих садках. Відомо, що обидва контракти дісталися "новонародженій" підприємниці Аміні Замфіровій, яка є студенткою третього курсу педагогічного університету.

Про це стало відомо завдяки інформації від "Антикорупційного виміру", з посиланням на Prozorro.

Управління освіти Сафіянівської сільської ради 1 серпня уклало дві угоди щодо ремонту в яслах-садах громади майже на 1,25 млн. бюджетних грн.

Скриншот із сайту Прозорро
Скриншот із сайту Прозорро

Йдеться про роботи з підготовки до опалювального сезону та ремонт санвузла для ясел-саду "Джерельце" у селі Кам'янка, а також ремонт підвалу під укриття у закладі "Золотий ключик" у селі Саф'яни.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн
Показати ще

У обох випадках чиновники самі обрали підрядника без використання електронної системи. Обидва договори підписали з ФОП Аміна Костянтинівна Замфірова.

Скриншот із сайту Прозорро
Скриншот із сайту Прозорро

Як фізична особа-підприємець Аміна Замфірова зареєструвалася лише 12 липня 2024 року. Однак це не завадило Управлінню освіти Сафіянівської сільської ради в один день без конкуренції віддати їй два підряди загальною сумою майже 1,25 млн. грн.

Чиновники Сафіянівської сільської ради в Ізмаїльському районі провели закупівлі з ремонту у двох дитячих садках. Невідомо, чи має 20-річна студентка якийсь досвід у проведенні ремонтів укриттів або систем опалення.

До речі, Аміна Замфірова, яка виграла тендер на суму майже 1,25 млн грн, народилася 2004 року. У травні 2024 року Аміна Замфірова виступала на конференції Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського. Там вона представляла свою наукову працю як студентка третього курсу спеціальності "Політологія".

Нагадаємо, фортифікації - є, а зарплат - немає: "бурштиновий барон" Панечко збирає данину з підрядників.

Раніше повідомлялося, Оксана Колтік пиляє бюджет на відновлення війною зруйнованих будинків: гроші течуть до "потрібних" людей.

Також, оприлюднено листування Голіка з підрядником "Будінвест", який отримав від держави 4 млрд: "Даси цифру, у листопаді забереш гроші".