Восени 2023 року НЕК "Укренерго" взяла на себе дивне зобов'язання. Вони без жодних тендерів уклали аж 63 контракти, кожен на суму 69 мільйонів гривень, щоб обладнати захисні споруди для трансформаторів.

Про це стало відомо завдяки інформації з Prozorro.

На перший погляд, це здається чимось більшим, ніж просто рутинною роботою, але ось у чому річ: до 1 вересня 2024 року жоден із цих контрактів так і не завершено. Більше того, їх терміни було продовжено щонайменше тричі.

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Усі 63 контракти були підписані у період з вересня по листопад 2023 року. Що цікаво, ціна на всі контракти була практично ідентична - або 69038810,94 грн, або 69489315,11 грн. У сумі це сталося на 4,3 мільярда гривень. І все це без жодного тендеру, тобто без конкурентних торгів.

Популярні новини зараз
Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Спочатку роботи мали завершитися до 22 лютого 2024 року. Але біда – терміни постійно зрушувалися. Вони продовжили спочатку до 16 лютого, потім до 2 квітня і знову до 28 червня. Станом на 1 вересня 2024 року в системі Prozorro немає жодного звіту про виконання цих договорів.

Нагадаємо, скандал з "Охматдитом" може загальмувати відновлення України: наслідки будуть плачевними.

Раніше ми писали про те, що "Укрпошта" вирішила "розгулятися" на 41 млн грн: у розпал кризи гроші підуть на світшоти та рекламу.

Крім того, Знай.ua повідомляв, фортификации - є, а зарплат - немає: "бурштиновий барон" Панечко збирає данину з підрядників.