Поки ЗСУ відважно захищають країну на фронті, у тилу відбувається щось дивне – скандали множаться "як гриби після дощу". Так, нещодавно випливли нові факти, пов'язані з тендером на будівництво Національного військово-меморіального цвинтаря, який має увічнити пам'ять загиблих українських героїв.

Все б нічого, але тендер на 1,75 мільярда гривень виграв консорціум "Білдінг ЮА", який з'явився буквально наступного дня після оголошення торгів.

Прапор України / фото: Pinterest
Прапор України / фото: Pinterest

Консорціум об'єднав три компанії з різних міст України – Одеси, Дніпра та Київської області і заявив, що таким чином вони зможуть впоратися з великим проектом. Одна з компаній навіть будувала Меморіал жертв Голодомору, тож досвід у них, мовляв, є. Але все ж таки підозріло, що консорціум виник буквально на рівному місці, і в тендері брала участь лише одна компанія.

Крім того, Мінветеранів запросило роз'яснення щодо можливого російського громадянства одного із співвласників консорціуму.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни
Показати ще

Фото: ЗСУ
Фото: ЗСУ

Нагадаємо, проект меморіального цвинтаря "буксує" вже три роки. Спочатку не могли визначитися з місцем – пропонували Лису гору, але цей варіант відхилили. У результаті обрали Биківню, що викликало протести у місцевих жителів, оскільки вони побоювалися вирубування лісів та екологічних проблем.

Але на цьому все не скінчилося. У ЗМІ з'явилися відомості, що консорціум "Білдінг ЮА" може бути пов'язаний із Георгієм Біркадзе, який, у свою чергу, опинився у центрі скандалів та розслідувань НАБУ. Його діяльність давно викликає запитання. Коли він був головою Броварської районної адміністрації, в районі несподівано зник пісок – ніхто не знав, хто його видобував і куди подівся, а Біркадзе стверджував, що взагалі не в курсі.

Георгій Біркадзе
Георгій Біркадзе

Після цього його звільнили, але не за корупцію, а за поєднання посад. Пізніше він зайнявся громадською діяльністю, але на нову "хлібну" посаду так і не потрапив. Раніше у телеефірі Георгій випадково проговорився, що на будівництві доріг вкрали 37 мільярдів гривень, а потім швидко виправився, сказавши, що ці гроші було вкладено у дороги.

І все це показує, що корупція в країні, на жаль, не спить, навіть коли йдеться про такі важливі проекти, як будівництво меморіалів для тих, хто віддав життя за незалежність України.

Нагадаємо, "хрещений" контрабанди Альперін, який утік з України, хоче за копійки купити завод в Одесі

Раніше ми писали про те, що ухилянтів-антикорупціонерів не призивають до армії через можливий вплив Татарова – ЗМІ

Крім того, Знай.ua повідомляв, Хустський військком Василь Зубатов п'яним розкидав долари: звинувачення у корупції не заважають смітити грошима