Ірина Рабінович, дружина колишнього народного депутата Вадима Рабіновича, який зараз перебуває під підозрою у державній зраді, стала фігуранткою кількох гучних справ, пов’язаних із порятунком активів її чоловіка.

На тлі заборони партії та втечі її чоловіка до Ізраїлю перед початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, спливають нові подробиці про сумнівні угоди сім'ї Рабіновичів, які опублікував "Телеграф".

Вадим Рабінович виїхав до Ізраїлю всього за два тижні до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Тоді Рабінович скористався ізраїльським паспортом, аби покинути країну, залишивши за собою чимало питань.

Вадим Рабінович
Вадим Рабінович

Наразі ексдепутат перебуває в розшуку, йому висунуто обвинувачення у державній зраді та зазіханні на територіальну цілісність України. Однак ще до цих подій Рабінович добре розумів, що може зіткнутися з арештом та конфіскацією майна, тому вирішив подбати про свої активи. Це завдання він делегував своїй дружині Ірині.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

У березні 2018 року стало відомо, що Ірина Рабінович отримала 23 мільйони гривень від російського бізнесмена Павла Фукса. Сума була оформлена як "гарантійний платіж" за купівлю-продаж земельної ділянки.

Ірина вказала в декларації ще одну цікаву деталь — вона позичила своєму чоловіку 13 мільйонів гривень. Крім цього, Ірина Рабінович продемонструвала неабиякі статки: готівкові заощадження у розмірі 19,5 мільйона гривень і 100 тисяч доларів США. У її власності також були три елітні автомобілі (Toyota Land Cruiser, Lexus LX470 і Lexus LX570), човен та гідроцикл, що лише підкреслює масштаб фінансових можливостей сім'ї Рабіновичів.

А вже за кілька місяців до оголошення підозри в державній зраді її чоловіку, Ірина почала активно продавати сімейні активи. Зокрема, жінка продала три компанії, пов'язані з медіа та бізнесом, новим власникам за дивно низькими цінами. Цікаво, що на місце Ірини прийшли маловідомі особи з Києва, що викликає риторичні питання щодо законності цих угод.

Скандальний продаж елітного позашляховика Toyota Land Cruiser 2019 року за символічні 100 тисяч гривень (реальна ринкова вартість автомобіля сягає 2,5 мільйони гривень) теж викликав резонанс, адже ця угода виглядає як явна спроба уникнути конфіскації майна.

Рабінович, тим часом, залишається в Ізраїлі, де намагається дистанціюватися від політичного життя України, записуючи відео на релігійні теми. Поки він намагається вдавати роль "духовного лідера", українська влада активно розслідує його діяльність і фінансові маневри його дружини.

Нагадаємо, Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті

Раніше ми розповідали, як соратниця Порошенка Ірина Геращенко вигороджувала в сюжетах вбивць Гонгадзе, – блогер

Також, від оренди офісів до піар-акцій: які українські партії більше за інших витрачають бюджетні кошти