Днями Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА закрив операцію з ТОВ "АртХаус" на будівництво нового дитячого садка на 40 місць у селі Високе. Сума контракту вражає – 46,61 мільйона гривень, показує Prozorro. Схоже, у регіоні всерйоз вирішили дбати про майбутнє покоління.

Дитячий садок планують побудувати до кінця 2025 року. Тут встановлять дизельну електростанцію, проведуть зовнішні мережі каналізації та проведуть благоустрій території.

Цього року на ці роботи виділено 30,6 мільйона гривень, а у 2025 – ще 15,98 мільйона. З фінансуванням допомагає Європейський інвестиційний банк у рамках програми відновлення України.

Проєкт дитячого садка у селі Високе / фото: DREAM
Проєкт дитячого садка у селі Високе / фото: DREAM

Тендер на будівництво дитячого садка / фото: скриншот Prozorro
Тендер на будівництво дитячого садка / фото: скриншот Prozorro

Популярні новини зараз
Кінець світу у 2025 році: що Ванга говорила про Апокаліпсис та закінчення війни в Україні Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

Пара нюансів по кошторису

Однак, як завжди, є дещо "але". У кошторисі не вистачає точних характеристик на ключові позиції, пишуть "Наші гроші". Наприклад, вікна, які коштують 6 360 гривень за квадратний метр, можливо, виявляться одними з найдорожчих на ринку, але проблева не тільки в них.

Ціни на багато позицій сильно вищі за ринкові. Так, гарячекатана арматура коштуватиме 47 902 гривень за тонну, коли на ринку її можна знайти за 32 900 гривень. Або, наприклад, пересічний пісок – 408 гривень за куб, хоча його реальна ціна не перевищує 270 гривень.

Цікаво, що ТОВ "АртХаус" виграло поспіль без конкуренції, оскільки ніхто більше не подав пропозиції на тендер. Їхній середньорічний оборот склав 131,76 мільйона, що й дозволило їм пройти відбір. Втім, одна з компаній, ТОВ "Євробуд", намагалася оскаржити вимоги як дискримінаційні.

Проєкт дитячого садка у селі Високе / фото: DREAM
Проєкт дитячого садка у селі Високе / фото: DREAM

Відомі факти про компанію

ТОВ "АртХаус" належить Петру Боблу, а керує ним Василь Герасимчук. Син власника, Андрій Бобло, у 2017 році працював в Управлінні ДАСІ Житомирської області. З моменту свого створення у 2016 році компанія "натендерила" 1,27 мільярда гривень, причому основним замовником виступав Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Нагадаємо, на Одещині оголосили повторний тендер на реконструкцію дитсадка за 180 мільйонів гривень

Раніше ми писали про те, що в Україні знову виділили гроші на бруківку – вже 2 мільйони гривень

Крім того, Знай.ua повідомляв, Либідь чекають зміни: кияни сподіваються на новий проект після 10 років "мовчання" влади