У Миколаєві нове будівництво котельні йде на повний хід, і за роботу взялася компанія «Дорлюкс», яка підписала контракт із комунальним підприємством «Миколаївоблтеплоенерго». І що найцікавіше – це сталося без відкритих торгів. Сума контракту – близько 650 тисяч гривень.

Про це стало відомо завдяки платформі Prozorro, повідомляє "Антикоррупційний вимір".

Тендер на будівництво котельні / фото: скриншот Prozorro
Тендер на будівництво котельні / фото: скриншот Prozorro

Роботи мають завершитись до кінця 2024 року. "Дорлюкс" зареєструвалася лише в січні цього року і вже встигла отримати не один поспіль від місцевих комунальників. Хоча юридична адреса цієї компанії знаходиться у Кіровоградській області, всі контракти, що вона підписує, фінансуються з бюджету Миколаївської області.

На даний момент загальна сума одержаних «Дорлюксом» контрактів вже досягла 2,4 мільйона гривень, і всі вони були підписані без участі у відкритих торгах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024 Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"
Показати ще

КП "Миколаївтеплоенерго" / фото: Facebook
КП "Миколаївтеплоенерго" / фото: Facebook

Цікаво, що засновником «Дорлюкс» є В'ячеслав Григорян, який також зареєстрував індивідуального підприємця у 2019 році. Цей ФОП також не залишився осторонь бюджетних коштів і встиг укласти кілька угод на загальну суму 4,6 мільйона гривень.

Але це ще все. 2024 року Херсонський міський суд почав розглядати справу, в якій фігурує людина з таким же ім'ям та прізвищем, як у Григоряна. Воно пов'язане із розтратами бюджетних коштів під час робіт для КП «Херсонські авіалінії» у 2019 році.

До того ж, ще одна справа за корупційною статтею вже розслідується на Миколаївщині, і підозрюваним там теж є В'ячеслав Айкович Григорян.

Нагадаємо, щоб дістати боржників? У розпал війни обленерго купує комп'ютери на мільйони гривень

Раніше ми писали про те, що українцям загрожують гігантські штрафи за електроенергію: кого змусять платити втричі дорожче

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло