Акціонерне товариство «Миколаївобленерго» збирається закупити 100 комп'ютерів та 7 ноутбуків на загальну суму 3 мільйони 316 тисяч гривень. Відповідний тендер опубліковано на сайті Prozorro.

Плани «Миколаївобленерго» із закупівлі включають 100 комплектів комп'ютерів із досить потужними характеристиками:

  • процесор Intel Core i5-12400,
  • 16 GB оперативної пам'яті,
  • накопичувач на 1 TB та монітор на 24 дюйми.

Ці комп'ютери також будуть оснащені клавіатурою, мишкою та веб-камерою. На все обладнання передбачена гарантія: на комп'ютери та монітори – 36 місяців, на клавіатуру та мишку – 12 місяців.

"Миколаївобленерго" / фото: Google
"Миколаївобленерго" / фото: Google

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Крім того, обленерго має намір купити 7 ноутбуків з екранами 15,6 дюйма, роздільною здатністю Full HD, процесорами Intel Core i5-1235U, 16 GB оперативної пам'яті та накопичувачами на 512 GB.

Аукціон запланований на 2 серпня, а постачання ноутбуків має бути завершено до кінця року.

Цікаво, що це вже не перша велика закупівля «Миколаївобленерго». У листопаді минулого року підприємство витратило 5,5 мільйона гривень на нову комп'ютерну техніку, придбавши 175 комп'ютерів, 25 швидкісних сканерів з автоподатчиком та 30 планшетних сканерів.

Ці витрати викликають питання, особливо за умов війни. У такий час кожна гривня має значення, і великі закупівлі комп'ютерної техніки можуть здатися недоречними, враховуючи необхідність в інших, більш критичних ресурсах для оборони та відновлення країни.

Нагадаємо, до єрховного суду витратить 6 мільйонів гривень з бюджету на ремонт ліфтів

Раніше ми писали про те, що "Укрпошта" полагодить усі свої Renault за 62 млн грн: могла б оновити парк на 78 нових авто

Крім того, Знай.ua повідомляв, за 5 років влада Рівного витратила 28 млн грн на оренду 5 сміттєвозів: "схема" працює, тарифи зростають