Інженерам з Австралії вдалося відновити раритетний спорткар Delage Type-S. Його відновили за допомогою технології 3D-друку.

Про це повідомляє Аbc.au. Спорткар випустили в 1914 року і тепер його повернули до життя з новими деталями. Всього зібрали лише три екземпляри автомобіля. У 1920 році один з них потрапив до Австралії.

До цього інженери вже проводили реставрацію Delage Type-S. Але в 2014 році мотор автомобіля відмовився працювати. Механіки виявили, що причиною поломки стала тріщина в блоці циліндрів.

Запчастини для ремонту було не реально відшукати, оскільки спорткар випускався майже 100 років тому. Власник зважився піти на експеримент і погодився створити нову деталь на 3D-принтері.

Для цього довелося відсканувати блок циліндрів і створити його тривимірну модель. За допомогою 3D-принтера роздрукували детальну ливарну форму. Вже вона допомогла відлити новий блок двигуна.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Деталь повністю повторювала оригінальну. Після складання і установки, мотор завівся без проблем.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Китаї створили електричний суперкар з турбінним генератором. Кузов автомобіля вийшов справжнім шедевром мистецтва.