Наробивши галасу на Західній Україні, агенти Кремля вирішили влаштувати заворушення і на півдні. Організатори провокації у Львівській області перемістили свої псевдопротести національних меншин в Одесу.

Однак і тут їх спіткала невдача. Служба безпеки України розкрила зловісні плани провокаторів і згубила акцію на корню, повідомляє прес-служба відомства.

"13 квітня на кошти Кремля і організацій з території РФ планувався фейковий протест нібито болгарської громади в Одесі", - повідомив начальник Апарату глави СБУ Олександр Ткачук.

До рук спецслужб потрапило листування з одним із організаторів акції - керівником радикальної громадської організації "Наждак" Миколою Дульським, який переховується в Росії.

СБУ вдалося затримати його співрозмовника, який спеціально приїхав із Харкова, аби влаштувати протест в Одесі.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як випливає з листування, учасники мали зімітувати мітинг болгарської діаспори. Потім планувалося, що протест спробують розігнати нібито українські націоналісти.

Кожному учаснику акції обіцяли 10 доларів винагороди за "фотосесію" з плакатами біля консульства Болгарії. При цьому жодного етнічного болгарина серед протестуючих не було.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", протест поляків на Львівщині виявився провокацією Кремля.