За останню добу агресор відкривав вогонь у бік українських сил 83 рази та використовували зброю калібром, що перевищує 100 мм, що говорить про грубі порушення усіх існуючих домовленостей. У протистояннях наша армія зазнала людських втрат.

Про це повідомляє штаб АТО у Фейсбук станом на 30 березня, 06.00 годину.

"Так, на Маріупольському напрямку зі 122мм артилерійських систем обстріляні опорні пункти в районах населених пунктів Широкине, Гнутове та Водяне. З мінометів калібру 120мм ворог вів вогонь по позиціях неподалік Гнутового, а з 82мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів російські найманці обстрілювали Марїнку, Водяне та Павлопіль. По позиціях в районі Водяного вів вогонь танк, а з озброєння БМП противник обстрілював морпіхів у Широкиному. Неподалік Гнутового та Водяного активізувались ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку, поблизу Троїцького, ворог застосував артилерію калібру 152мм. Опорні пункти українських воїнів поблизу Авдіївки, Троїцького та Луганського противник накривав вогнем мінометів калібру 120мм, а захисників Опитного, Авдіївки та Кам’янки – з мінометів калібру 82мм. У Троїцькому вів вогонь танк, у Луганському – БМП. Опорні пункти поблизу Кам’янки та Невельського противник обстрілював з великокаліберних кулеметів та з гранатометів різних систем", -доповіли представники штабу АТО.

Також вогню зі зброї калібром понад 120 мм зазнали населені пункти Калинове-Попасна та Кримське.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Українські бійці з метою зменшення бойової активності окупанта також відкривали вогонь у відповідь.

За минулу добу у протистоянні з агресором, у боях полягло двоє воїнів ЗСУ та ще троє отримали поранення.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", через обстріли бойовиками Авдіївки, місцеві мешканці знову залишились без світла та води.