Розграбувавши та порізавши на металобрухт десятки українських підприємств на окупованому Донбасі, Росія взялася переманювати кращих працівників.

Як пише "Інформатор", мешканців Луганщини почали масово працевлаштовувати в Ленінградській області. Повідомляється, що їх на співбесіду запрошують найбільші роботодавці регіону.

Про масштаби міграції робочої сили з охопленого війною регіону говорять цифри: тільки з одного луганського металургійного комбінату область готова прийняти півтисячі людей. За інформацією комітету з праці і зайнятості Ленобласті РФ, найближчим часом робота буде надана співробітникам Алчевського металургійного комбінату, який входить до складу Корпорації "Індустріальний союз Донбасу”.

Таким чином на сході залишається все менше висококваліфікованих фахівців, оскільки найактивніші жителі або переїжджають на підконтрольну Україні територію, або взагалі відправляються на заробітки за кордон.

Окупанти ж продовжують грабувати регіон та знищувати шахти, руйнувати приватні підприємства тощо.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", донеччани розповіли, як змінилося їх життя після "націоналізації" українських підприємств.