Український олігарх Ринат Ахметов має серйозний намір отримати компенсацію за активи в анексованому Криму, які прибрала до рук російська окупаційна влада.

Українська енергетична компанія ДТЕК, що належить бізнесмену, пред'явила РФ претензії на суму півмільярда доларів за націоналізацію її капіталовкладень.

"ПАТ "ДТЕК Крименерго" почав процедуру вирішення інвестиційного спору з Російською Федерацією в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про взаємний захист інвестицій. Даний спір викликаний націоналізацією інвестицій компанії на території Криму", - повідомила прес-служба компанії.

ДТЕК оцінила фактичні та потенційні збитки і виставила Росії рахунок на суму понад 500 мільйонів доларів.

"Завершивши комплексний аналіз міжнародної практики та аналогічних прецедентів, ми направили на адресу Російської Федерації офіційне повідомлення про інвестиційний спір", - зазначив виконуючий обов'язки генерального директора ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Якщо РФ відмовиться компенсувати втрати, у ДТЕК не мають наміру відступати - підуть із позовом до Міжнародного арбітражного суду.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", "Укртелеком" Ахметова відмовився обслуговувати бойовиків на третьому році війни.