У лобіюванні бізнес-інтересів української дочки російського банку "ВТБ" підозрюють заступника міністра юстиції України Сергія Шклярука. Про небезпідставності своїх підозр заявили активісти громадської організації "Український народний спротив" (УНС), які сьогодні навідалися до Міністерства юстиції України, щоб вручити Сергію Шкляруку лист-ультиматум. Про це повідомляє Comments.UA.

У посланні активісти виклали суть своїх претензій до нещодавно прийнятим чиновником рішенням. Громадські працівники вважають, що через один з необгрунтованих наказів Шклярука про скасування державної реєстрації українського юридичної особи ТОВ "Теплокоммунгрупп ЛТД" компанія втратила права власності на об'єкт нерухомого майна і воно перейшло у власність "української дочки російського окупаційного капіталу", а саме ПАТ "ВТБ БАНК ".

Координатор громадської організації "УНС" П. Баланчук прямо звинуватив заступника міністра у відкритому потуранні бізнес-інтересам структури, за якою стоїть російська влада і спецслужби.

"Ви (Шклярук, - ред.) несете відповідальність за здійснення антиукраїнської політики і нахабно порушуєте закони України. Ми впевнені в існуванні корисливих зв'язків між вами і російським банком "ВТБ", які в умовах війни межують з військовим злочином", - йдеться в листі.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Активісти попередили, що не допустять пособництва заступника міністра бізнес-структурам країни-агресора. Тому починають безстрокову акцію, метою якої має стати відставка Шклярука і його притягнення до кримінальної відповідальності.