Експерти американської банківської корпорації Citigroup припускають, що корпорація Apple може купити автовиробника електромобілів Tesla Motors.

Для компанії Тіма Кука ця угода стане вигідною з кількох причин, повідомляє CNN.

Наразі корпорація з Купертіну працює над створенням електромобілів. Tesla вже кілька років є лідером на ринку безпаливних авто, тож поглинання "яблучною" фірмою дітища Ілона Маска суттєво наблизить її до запуску виробництва електрокарів.

Крім того, у власності Tesla технології безпілотного керування транспортних засобів, а також гіга-фабрика з виробництва літій-іонних акумуляторів. Apple, отримавши контроль над Tesla, зможе повністю задовольнити свої потреби у джерелах живлення для своїх пристроїв.

На сьогодні у розпорядженні Apple близько 250 млрд доларів, які компанія може використати практично. З урахуванням витрат на податки, потенційну покупку Tesla оцінюють у 220 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

До списку компаній, які можуть стати власністю Apple, входять Disney, Hulu, Netflix, Take Two Interactive Software, а також розробники комп'ютерних ігор Activision Blizzard та Electronic Arts.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережу просочились перші фото вантажного електромобіля від Tesla.