Мисливці за скарбами під час дослідження гробниці давньоєгипетського архітектора Сенмута знайшли перевернуту зоряну карту.

Про це повідомив портал "sundaynews".

Як відомо, Сенмун керував розробкою кар'єрів, транспорту, а також зведенням найвищих у світі обелісків-близнюків біля входу до храму Карнак, у період правління жінки-фараона Хатшепсут.

Виявлена карта шокувала фахівців. У її центрі перебувала група зірок Оріон-Сіріус, які розташовувалися вкрай несподівано: Оріон знаходився на заході від Сіріуса, замість того, щоб бути на сході.

Орієнтація світил була такою, що людина, яка лежить у могилі, бачить Оріон, який рухається у неправильному напрямку. Вчені додали, що викликане це тим, що північ і південь не визначалися магнітними полями.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у південному сузір'ї Ворон зіткнулися дві великі галактики.