Глава МВС Арсен Аваков вважає, що діям народного депутата Володимира Парасюка потрібно дати правову оцінку.

Про це сказав Аваков в ефірі українського телеканалу.

"Ми мали ситуацію, коли група самовпевнених молодих людей на чолі з народним депутатом вирішили протистояти поліції. І я вважаю, що це найбільша проблема, коли хтось присвоїв собі право не підкорятися законам і застосовувати силу", - сказав Аваков щодо скандалу Парасюка в Донецькій області.

За його словами, дана ситуація таїть в собі загрозу. Оскільки якщо суспільство з цим змиритися, що тоді йому буде потрібен не порядок, а потрібен "матрос Желєзняк" в особі пана Парасюка або Семенченка.

Хто тоді повинен гарантувати закон: поліція, "або ж час від часу на вулиці буде виходити новоявлений батько Махно, який буде говорити, що у нього є мандати і він тут закон". Аваков уточнив, що недоторканність захищає депутата щодо політичних рішень, а не хуліганських дій.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як приклад Аваков навів США, де депутатів затримують, заарештовують і тільки після певних процедур відпускають.

"Якщо ж депутат застосував силу неадекватно, то його слід притягнути до відповідальності. Але брати на себе роль судді, іноді в нетверезому стані, народний депутат не має права", - підкреслив Аваков.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Парасюк влаштував бійку з правоохоронцями на блокпосту на Донбасі.