Біглий екс-прем'єр Микола Азаров прирівняв загострення ситуації навколо Північної Кореї до подій в Україні. Винуватцем всього цього, як і завжди, за його експертною думкою є США.

Про це він написав у Facebook. Він зазначив, що події в Україні та навколо КНДР - "це ланки одного загального ланцюга і однією загальної стратегії, так званого цивілізованого суспільства".

Азаров вважає, що міжнародні закони і норми працювали виключно лише завдяки паритету сил, а також зонам впливу США і Радянського Союзу. З розвалом СРСР, за його словами, світ просто занурився в хаос воєн. До цього призвели не безліч диктаторських режимів, а саме політика Вашингтона.

Азаров згадав розвал Югославії і те, що тепер всі республіки зі складу країни втратили благополуччя. Згадав він повалення диктату Саддама Хусейна в Іраку і Муаммара Каддафі в Лівії.

"На наших очах йшла підготовка до швидкого повалення Асада в Сирії, і ось вже 6 років кровопролитної громадянської війни з мільйонами жертв і багатомільйонними втечами біженців. За таким же сценарієм розвивалися події в Афганістані, Ємені, Судані та інших країнах. У цьому ланцюзі є і Україна. У ній все було так само, як і при реалізації інших сценаріїв. Демонізація Януковича, державний переворот і кривавий громадянський конфлікт ", - написав біглий екс-прем'єр.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тепер, за його словами, черга дійшла до "процвітаючої" КНДР і її диктатора Кім Чен Ина. Він звинуватив США у втручанні у внутрішні справи стан і в тому, що вони не бажають бачити Північну Корею з добре озброєною армією. Адже КНДР, на його думку, змушена була озброюватися і нарощувати ядерний потенціал для захисту від зовнішніх ворогів.

"Треба припинити нав'язувати іншим країнам свої порядки, і тоді світ буде набагато спокійнішим і безпечнішим. Цілком очевидно, що якби КНДР нічого не загрожувало, то вони б не витрачали дуже обмежені ресурси на свою мілітаризацію. Але за всі роки після закінчення корейської війни США не тільки створили бази, але і так озброїли до «зубів» армію Південної Кореї, що вона на порядок стала перевершувати армію КНДР зі звичайних озброєнь. А це, безумовно, змусило КНДР займатися силами ядерного стримування. Демілітаризація Південної Кореї - це шлях до припинення ядерної програми КНДР ", - заявив Азаров.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков вважає, що міжнародному співтовариству необхідно бути стриманим щодо КНДР, щоб не спровокувати її.