Чотири роки проведе за гратами бойовик, який з квітня 2014 року до осені 2016 року воював проти українців у лавах "ДНР".

Відповідний вирок ухвалив Балаклійський районний суд Харківської області, передає Newsroom.

З перших днів “служби" сепаратист чергував на блок-постах в Слов'янську, а після того, як терористи відступили, у складі "Слов'янської бригади" знаходився в Донецьку та інших непідконтрольних Україні населених пунктах. У матеріалах слідства зазначено, що з квітня 2015 до травня 2016 року він був заступником командира комендантського взводу і входив до складу збройних формувань "Міністерства транспорту ДНР".

Після того, як чоловік покинув лави бойовиків, восени минулого року він переїхав до Харкова. Аби не повертатися додому з порожніми руками, прихопив два корпуси гранат, два запала, шість тротилових шашок, а також пластик і детонатори. Усе це добро він зберігав удома. У січні під час обшуку правоохоронці знайшли боєприпаси та вилучили їх.

Суд визнав підозрюваного винним у посяганні на територіальну цілісність України, участі в діяльності НЗФ і зберіганні зброї.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", СБУ опублікувало відео затримання террориста з угрупування "Оплот".