Напередодні старту основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року активізувались шахраї, які пропонують "допомогу" для успішного складання ЗНО. Особливо активізація помітна в соцмережах, де шахраї за певну плату продають нібито готові відповіді до тестових завдань з різних предметів.

Скориставшись такими послугами, випускники неодмінно будуть ошукані, попереджає офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти.

"У зв’язку з цим повідомляємо, що укладання тестів і друк сертифікаційних робіт здійснюються в умовах суворої конфіденційності. Належний рівень захисту інформації на всіх етапах підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання засвідчено атестатами відповідності. Тому наполегливо радимо не користуватися послугами шахраїв, адже Ви неодмінно будете ошукані", - йдеться у повідомленні Центру.

Центр оцінювання якості освіти радить випускникам використовувати для підготовки до тестування програми ЗНО, затверджені Міністерством освіти і науки України.

Щодо виявлених оголошень з шахрайськими пропозиціями, то їх передадуть до правоохоронних органів для реагування.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, в Україні офіційно розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання, яке стане візиткою кожного абітурієнта при вступі до університету