Якщо ви прагнете дотримуватись правильного раціону харчування, побудувати рельєфне тіло і контролювати вагу, необхідно знати, які продукти містять високий відсоток білка. Білок є важливим будівельним матеріалом для організму.

Продукти харчування, що містять білок необхідні як повітря для стабільної життєдіяльності. Його можна отримати, вживаючи продукти рослинного і тваринного походження.

Портал "Знай" розповість чим потрібно харчуватися, щоб отримати будівельний матеріал для організму.

Куряча грудка
Вважається одним з найпопулярніших продуктів для стрункості і рельєфного тіла. Більшість спортсменів знають, як куряче біле м'ясо впливає на нарощування м'язів. У 100 грамах міститься 23,6 грам білка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Яйця
В яйцях трохи менше протеїну, приблизно 6 грам у великому яйці. Але є і плюси цього продукту. Він добре засвоюється в організмі, а так само містить вітаміни груп B, E, D і A. Дієтологи вважають, що 1 яйце в день - це здорова норма для кожної людини.

Ікра
Ікра кети містить багато солі, але вона також багата на будівельний елемент. У 100 грамах ікри міститься 32 грама протеїну, вітамінів і мікроелементів. У день рекомендується вживати по 1 столовій ложки ікри.

Скумбрія
Містить стільки ж білка, як і куряча грудка. Скумбрія швидко засвоюється насичуючи організм жирними кислотами омега-3, цинком, селеном, вітаміном D, покращує імунну систему і піднімає настрій.

Креветки
У 150 грамах відварених креветок міститься 37 грам білка. Це більше половини денної норми для людини. Вони готуються дуже швидко, тому креветки можна віднести до ідеального продукту, який дасть нам все найнеобхідніше для здоров'я організму.

Сир
Чим твердіше сир, тим більше в ньому дорогоцінного протеїну, кальцію, але і калорій теж. У 100 грамах пармезану міститься 35 грам білка і близько 400 калорій.

Йогурт
Приблизно 10-15 г білка в одному стаканчику йогурту. Це мало для отримання денної норми, але йогурт ще корисний тим, що він містить необхідні бактерії, які забезпечать стабільну роботу метаболізму.

Телятина
У цьому продукті не тільки багато білка, але і м'ясо має великий вміст заліза. М'ясо яловичини погано засвоюється в організмі.

Боби
Сочевиця, квасоля, нут, горох за вмістом протеїну порівнюють з м'ясом. Соя містить 30-40 грам білка на 100 грам продукту.

Горіхи і насіння
Дуже калорійні, але не менш корисні. Горіхи і насіння-це джерела білка, вітаміну Е, корисних жирів. Насіння рекомендується замочувати на кілька годин в холодній воді перед вживанням.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що морепродукти багаті на повноцінний білок. При чому рибний білок містить незамінні амінокислоти, які необхідні людині для стабільної роботи організму. Морська риба і ракоподібні багаті мікроелементами, які відповідають за пружність шкіри, здоров'я нігтів і волосся. Дари моря позитивно впливають на інтелектуальні можливості людини і роботу внутрішніх органів. За підрахунками вчених, в морепродуктах міститься близько 38 мікроелементів, серед яких є цинк, калій, натрій, селен, мідь, залізо, бром, йод, сірка. У рибі міститься вітаміни групи В і Е, який відомий як природний антиоксидант.