Журналіст Юрій Бутусов розкрив тактику організаторів вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Свої міркування з цього приводу він висловив на сторінці в Facebook.

"Думаю, на Вороненкова вийшли через стеження за Іллею Пономарьовим. Судячи з характеру вбивства, російські спецслужби організували стеження нема за Вороненкова, а за Іллею Пономарьовим. Вороненко не афішував своє місце проживання", - написав журналіст.

Журналіст звертає увагу на той факт, що російські спецслужби усувають опонентів так, щоб заплутати слідство, і щоб приховати свою причетність до вбивств. Він наводить приклади з організованих спецслужбами РФ вбивств Шеремети, якого підірвали в машині, Литвиненка, якого отруїли, Нємцова, якого вбив снайпер із заздалегідь підготовленої позиції.

З огляду на це, Бутусов допустив, що якщо б спецслужбам РФ вдалося організувати стеження за Вороненковим, то "його б убили без ризику".

"Але Вороненкова розстріляли в центрі міста, в людному місці, з ближньої дистанції, на очах охоронця, і очевидно відразу, що це не могло бути випадковим злочином, а навпаки, шукали саме його. Вбивство організовано в поспіху. І стріляли з пістолета саме тому , що не було впевненості, де він і куди зайде, вирішували на місці, в умовах браку часу. Адже в готелі кілька входів. Стріляли з пістолета саме тому, що не було часу на підготовку, і треба було надійно впізнати Вороненкова. Знали, що він буде зустрічатися з Пономарьовим, знали місце, і виїхали для того, щоб його перехопити ", - зазначає журналіст.

Бутусов вважає, що хтось упізнав Вороненкова, і дав наказ на вбивство.

"Хтось забезпечував відхід і подальше укриття. Стріляли саме на вході в готель, бо не були впевнені, що йти із зустрічі Вороненко буде тим же самим шляхом. Убивця міг стріляти в самому готелі, але він хотів врятуватися, думав вислизнути в паніці в людному місці. в ході перестрілки охоронець Вороненкова важко поранив вбивцю, який, втікаючи, отримав кулю в голову і в спину. Вбивця помер від кулі в голову ", - нагадав Бутусов.

На переконання Юрія Бутусова, сам Вороненко прекрасно розумів, що "колишні колеги" захочуть його усунути.

"Він дуже багато знав про будову російської влади, про корупцію та особистих відносинах в керівництві російських спецслужб, в Кремлі. Це був цінний свідок. Громадянин України. Людина, яка повністю перейшов на нашу сторону, і зробив свій внесок в перемогу над Путіним. А міг виїхати в іншу країну, попросити атм притулок. і спокійно проживати свій вік. на жаль. Упевнений, що справу про державну зраду Януковича і вторгнення російських військ все одно буде доведено до кінця ", - резюмував Бутусов.

Як повідомляв сайт Знай.ua, сьогодні, 23 березня, в Києві кілер застрелив екс-депутата Держдуми Росії від фракції КПРФ Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство і погодився давати свідчення проти президента-втікача Віктора Януковича.