З 5-го по 21 травня в німецькому Кельні та французькою Парижі пройде головний хокейний турнір року - чемпіонат світу.

Офіційний канал Міжнародної федерації хокею на льоду (IIHF) в Youtube підготував відеопрезентації кожної команди, яка бере участь в мундіалі.

Канада
Тріумфатор останнього чемпіонату світу і головний фаворит у букмекерів на перемогу в 2017-му. Канадці перемагали на світових першостях 26 разів і поступаються за цим показником лише Росії/СССР.

Росія
З моменту розпаду СРСР росіяни п'ять разів ставали чемпіонами світу. Цього року склад у них дуже бойовий і багато експертів віддають перевагу саме команді Олега Знарка.

Фінляндія
Фіни двічі перемагали на світових першостях - в 1995-му і 2011-му. Перший матч у своїй групі скандинави зіграють з одним з аутсайдерів турніру - збірної Беларусі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

США
Збірна Сполучених Штатів Америки є тріумфатором першого чемпіонату світу 1933 року. Одна з найбільш атакуючих команд турніру. На минулому мундіалі в 2016 році збірна США завдала по воротах своїх суперників 293 кидки.

Чехія
Шестикратні чемпіони світу в останній раз святкували перемогу в першості в 2010-му і готові повторити свій успіх уже в цьому році. Чехи завжди славилися своєю надійною обороною і небезпечними контрвипадами.

Швеція
Шведи завжди входять до числа фаворитів на перемогу в чемпіонатах світу, проте за останні два роки команда двічі пролетіла повз подіуму. Цього року склад збірної Швеції виглядає дуже потужно і вони готові порадувати своїх болельщіков.

Швейцарія
Збірна Швейцарії не показувала видатних результатів з моменту чемпіонату світу-2013, на якому вони стали другими. Можливо, саме в цьому році швейцарцям вдасться здивувати всіх і увійти до трійки призерів.

Словаччина
У словаків схожа ситуація на ту, що є у збірної Швейцарії. Словаччина завоювала срібло в 2012-му і з тих пір не демонструє високих результатів, займаючи в останні роки місця поза топ-8.

Білорусь
Білоруси ніколи не піднімалися на світових першостях вище шостого місця і готові в цьому році перевершити своє досягнення.

Німеччина
Для німців цей чемпіонат світу стане домашнім. Підтримка рідних трибун повинна погнати Бундестім вперед і надати хокеїстам додаткову мотивацію.

Норвегія
Норвежці завжди славилися своїми зимовими спортивними дисциплінами, проте в хокеї справи у них йдуть не зовсім так, як цього хотілося б їх уболівальникам. Можливо, в цьому році скандинавська збірна зможе всіх здивувати.

Латвія
Сьоме місце - найкращий показник збірної Латвії на чемпіонатах світу. Цього року латвійці почнуть свої виступи на першості грою зі збірною Даніі.

Франція
Ще одна країна-господиня майбутнього мундіалю. Підопічні Дейва Хендерсона налаштовані в цьому році дати бій головним фаворитам першості.

Данія
Для датчан цей чемпіонат світу стане 15-м поспіль. Скандинави не балують своїх уболівальників високими результами, але в 2017-му готові показати максимальний результат.

Словенія
Збірна Словенії виграла дивізіон IA і повернулася в число найкращих команд планети. Цього року словенці мають намір довести, що вони не даремно удостоїлися місця в топ-16 збірних світу.

Італія
Ще одна команда, яка пробилася на головний чемпіонат світу з нижчого дивізіону. Італійці вважаються одними з аутсайдерів турніру, але вже в першому матчі зі Словаччиною готові довести, що це не так.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.ua повідомляв, що букмекери вважають Канаду головним фаворитом на перемогу на чемпіонаті світу з хокею.

Фото: Getty Images