Скільки місць в Україні ми бачили, але ця країна не припиняє дивувати своїми красивими місцями. У кожному місті, селищі, селі є свої особливості, пам'ятники культури, архітектури, безліч мальовничих районів, які не залишають без уваги будь-яких туристів. Але є і особливі місця, де мріє побувати кожен.

Сьогодні ми поговоримо про Карпатах. Дуже багато людей мріє побувати в Карпатах. Це одне з найпопулярніших місць для туристів, любителів краси та екстремального виду спорту.
Карпати славляться своєю красою природи, високими горами і своїми традиціями. Потрапивши в Карпати, створюється відчуття, що ти знаходишся десь на окремому шматочку світу.

Самий високогірний місто в Карпатах - Рахів. Середня його висота становить 820 м над рівнем моря. Цьому місту належить ще один рекорд - найбільший перепад висоти між вулицями - 600 м: від найнижчої (400 м) до найвищої 1000 м.

Самий високогірний населений пункт - село Віпчина Чернівецькій області, розташований на висоті 1100 м над рівнем моря.

Найбільш високогірне місто - Рахів. Середня його висота становить 820 м над рівнем моря. Цьому місту належить ще один рекорд - найбільший перепад висоти між вулицями - 600 м: від найнижчої (400 м) до найвищої 1000 м.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

[[{"fid":"178377","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"571","width":"900","style":"font-size: 14px;","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Карпати мають свої особливості, цікаві факти, які цікаво було дізнатися. Виявляється, перша складена геологічна карта в Україні була саме місцевість Карпат.

Селятин на Буковині - саме грозове місце України. 45 днів в році - грозові. Великий Березний - 43, Рахів - 41 день на рік. Селятин також відомий найтривалішою грозою. У 1948 р вона почалася 10 червня о 15:30 і закінчилася 12 червня о 4:30, тобто тривала 37 годин.

Найдавніше дерево в карпатських лісах - ялина. Її походження пов'язане з крейдяним періодом мезозойської ери. В Україні відомо два дикорослих види ялин - звичайна та гірська.

Найдовший тунель - залізничний тунель Бескид на відрізку Скотарське, довжиною 1747 м, споруджений в 1887 р

Сама високогірна конструкція була встановлена ​​в 1996 році на г. Говерла, на якій розміщено державні символи - жовто-синій прапор і тризуб.

[[{"fid":"178376","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"597","width":"880","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

В ході розкопок на території Івано-Франківської області було знайдено останки тварин кінця льодовикової доби. Це сталося в 1907 році. Серед знайдених останків, вчені змогли довести, що це останки мамонта, носорога, гігантського оленя, різних видів птиці.

Село Старуня займає почесне місце найбільш сейсмоактивної місцевості. Висока сейсмочутливість проявляється в появі тріщин, провалів, рості порогів й невеликих водоспадів,, активній динаміці газовиділення, а також в нерівномірному піднесенні - близько 1 м за сім років. Село потерпає від землетрусів, які відбуваються в Румунії, Німеччини, Італії, на Кавказі і в середній Азії, тому село є унікальним місцем для вивчення змін динаміки землі і формування нових корисних копалин.

[[{"fid":"178374","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"798","width":"1200","style":"font-size: 14px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Найвище розташований вокзал - станція «Бескид», що побудована на висоті 790 м над рівнем моря

Найбільше гірське озеро - Синевир в Межигірському р-ні Закарпатської області (басейн Тереблі). Площа 7 га, глибина - до 24 м. Сильний землетрус, або, можливо багатовікові вивітрювання викликали обвал скель, які і загатили долину гірського потоку й утворили озеро на висоті 989 м над рівнем моря

На всій території Карпат знаходиться безліч туристичних баз відпочинку, санаторіїв, куди можна поїхати для оздоровлення. Взимку в Карпатах максимальну кількість туристів, які захоплюються або професійно займаються зимовими видами спорту.

Поїхавши в Карпати можна відпочити душею і тілом. У будь-який час року, Карпати користуються попитом українських та іноземних туристів. На слова важко описати всю красу Карпат, це саме те місце, куди постійно хочеться повертатися.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що на карті є місце, де знаходиться "нульовий" кілометр. Це місто Вилкове, який відомий під іншою назвою "українська Венеція".
Цей штучно створений острів розташований в Одеській області. Місто Вилкове було засноване старовірами XVIII століття. Перші жителі Вилкового почали освоювати плавні. Коли жителі вирішили будувати свої будинки, готувати землю для городу, їм потрібно було побудувати штучний острівець.