Ціна на нафту на світовому ринку почала падати після періоду стрімкого росту, на тлі побоювань з приводу продовження угоди країн ОПЕК щодо скорочення видобутку сировини.

Станом на ранок 11 квітня вартість червневих ф'ючерсів на нафту марки Brent знижувалася на 0,07%. Ціна закріпилась на рівні 55,94 долара за барель. Раніше вона сягнула максимальної позначки у 56,16 долара.

Ф'ючерси на нафту марки WTI знижувалась на 0,15%. Ціна на неї встановилась на рівні 53 долари. Попередній показник був на рівні 53,15 долара.

Сировина зростала у ціні, оскільки обговорювалось питання про призупинення видобутку на найбільшому нафтовому родовищі в Лівії "Шарара". Процес зупинили через тиждень після відновлення викачки. Згодом зупинився нафтопровід, по якому "чорне золото" транспортувалося з родовища на завод.

Головний ринковий аналітик CMC Markets Рік Спунер вважає, що на ринку є всі передумови для здешевлення сировини. Зростання цін, за його прогнозами, може призвести до збільшення видобутку сланцевої нафти в США. В той же час в американських сховищах накопичились рекордні об'єми "чорного золота".

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, напередодні ціна на нафту Brent закріпилась на рівні 55,24 долара за барель.