Міська влада Риму схвалили плани назвати одну з площ в центральній частині Вічного міста ім'ям основоположника Реформації - Мартіна Лютера, повідомляє Інтерфакс.

16 вересня 2015 відбудеться офіційна акція по найменуванню площі на Віале Фортунато Міцці, в декількох кварталах від Колізею, площею Мартіна Лютера.

У Ватикані не проти планів влади Риму присвоїти одній із площ у центрі міста ім'я Мартіна Лютера.

"Католики позитивно сприймають рішення мерії. Воно відповідає спрямованості до діалогу, який був початий в рамках екуменічної ради", - заявив заступник голови прес-служби Святого Престолу Чіро Бенедеттіні.

У 2013 році представники лютеранства і Католицької церкви підписали документ, який висловлював готовність прихильників обох конфесій до діалогу.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Ватикан почав беатифікацію митрополита Шептицького

Площа, яку назвуть на честь Лютера, відлученого від Католицької церкви за різку критику на її адресу, розташовується на Оппійскому пагорбі, звідки відкривається вид на Колізей. Ініціатива належить адвентистам сьомого дня.

В Італії щодо нечисленна громада протестантів: вона складається з майже 400 тис. людей.