Київ відвідає з концертом Хіромі – одна з найяскравіших джазових піаністок сучасності. Це буде другий за рік візит артистки в Україні – у червні вона була одним з хедлайнерів Alfa Jazz Fest у Львові. Пише Cultprostir.

Хіромі Уехара вчилася грі на піаніно з шести років, а почала кар'єру, коли їй було 14 – вона виступала у складі Чеського філармонічного оркестру. У 17 років її популярності сприяла зустріч з джазовою легендою Чіком Коріа: метр почув гру Хіромі і запросив її зіграти разом з ним на концерті в Токіо. Через дванадцять років музиканти випустять спільний альбом.

Читайте також: Концерт Тіматі в Одесі скасували

У 2003-му Хіромі закінчила відомий на весь світ музичний коледж Берклі в американському Бостоні. У тому ж році вийшов її дебютний альбом Another Mind. Експресивна гра піаністки і широка палітра стилів (джаз, прог-рок, акдемічна музика) відразу виділили її з ряду інших артистів. Перший альбом Хіромі розійшовся тиражем більше 100 тисяч копій.

Останні чотири роки Хіромі записується і виступає в рамках свого проекту The Trio Project. Її партнерами є американський бас-гітарист, винахідник унікальної контрабас-гітари Ентоні Джексон і барабанщик Саймон Філліпс (співпрацював з The Who, Девідом Гілмором, Чіком Коріа). Саме в цьому склад Хіромі і команда виступлять 1 листопада в столичному Міжнародному центрі культури та мистецтв.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще