На території Красічинського замку поблизу Перемишля 5 вересня спробують встановити світовий рекорд для книги Гіннеса під назвою: "Найбільший гопак у світі". Про це повідомляє Польське Радіо.

У старовинному замку гопака станцюють понад 250 учасників – це молодь з України й Польщі, яка бере участь у проекті "Польсько-українські хореографічно-вокальні майстер-класи". Проект реалізовують у рамках програми Міністерства національної освіти Польщі, спрямованої на розвиток польсько-української співпраці молодого покоління.

Читайте також: Польська компанія та "Укроборонпром" створять спільне підприємство

На переконання представників перемишльського відділу Об'єднання українців у Польщі, подія буде впливати на розвиток польсько-українських взаємин, особливо сьогодні, коли Україна прагне стати членом ЄС.

Нагадаємо, що у Харкові п'ятирічний Тихон Черняєв виконав норматив 1-го дорослого розряду з шахів. Як повідомляється, це є національним рекордом України. Представники Національного реєстру рекордів України також подадуть заявку до Книги рекордів Гіннеса.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще